Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«O ΣΥΡΙΖΑ και η τέως υπουργός αγνοούν την ουσιαστική σημασία της λέξης κυνισμός»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:33
02/09/2019
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
6
loading

«Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Observer, η τέως υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά υπαγόρευσε στον ΣΥΡΙΖΑ μακροσκελή ανακοίνωση. Αν βέβαια έμπαινε στον κόπο να διαβάσει τη συνέντευξη, θα έβλεπε όχι μόνο την ορθή διατύπωση του παγίου αιτήματος από τον πρωθυπουργό για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά και σαφώς διατυπωμένη τη θέση του ότι "το Βρετανικό Μουσείο δίνει μια χαμένη μάχη"».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που επισημαίνει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε στον Observer ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν αποποιείται το πάγιο αίτημά της για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και επ' ουδενί τρόπω αναγνωρίζει καμία κυριότητα στη βρετανική πλευρά, θεωρώντας ότι μία ενδεχόμενη αποδοχή της πρότασής του θα αποτελούσε σημαντική χειρονομία καλής θελήσεως, εμπεριέχουσα την ουσιαστική αναγνώριση των Βρετανών για το δίκαιο της απαίτησης.

O ΣΥΡΙΖΑ και η τέως υπουργός αγνοούν την ουσιαστική σημασία της λέξης κυνισμός. Κυνισμός σημαίνει να μεταβιβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους στο Υπερταμείο, συμπεριλαμβανομένης της Κνωσού.

Κυνισμός σημαίνει να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρήματα "φυλακισμένα" στις αποθήκες των μουσείων, αντί να ταξιδεύουν ως περιοδικές εκθέσεις, στο πλαίσιο πάντα των διατάξεων του Αρχαιολογικού Νόμου, διδάσκοντας τη διαχρονική συνεισφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο Πολιτισμό.

Κυνισμός σημαίνει να εγκαταλείπονται στην τύχη τους μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι επί πέντε έτη, λόγω ιδεοληψιών και αδιαφορίας.

Κυνισμός σημαίνει ότι στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας, δεν έγινε καμία απολύτως προετοιμασία επί πέντε έτη για τη διοργάνωση ανάλογων εμβληματικών εκθέσεων από το ΥΠΠΟΑ για το εξωτερικό.

Επιπλέον, η κ. Ζορμπά είτε έκανε ένα λάθος είτε απλά είπε ψέματα. Τι είναι χειρότερο; Διότι οι εμβληματικές εκθέσεις στις οποίες αναφέρεται, στην Κίνα και την Αμερική -δηλαδή Heaven and Earth, Greeks, Το ναυάγιο των Αντικυθήρων- προετοιμάζονταν από το 2010 και εγκαινιάστηκαν για πρώτη φορά το 2013 και το 2014. Αυτές οι εκθέσεις ταξίδευαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Konios

  Μέγα λάθος Κούλη, αλλά όντως, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει; Που προσπάθησε κάθε τι που έχει σχέση με την αρχαιολογία να το παγώσει;

 2. avatar ηλιατορας

  αφηστε, την κανατε την πατατα!!!

 3. avatar Εθνικό έγκλημα

  Δανείζομαι σημαίνει παίρνω από τον ιδιοκτήτη, από τον κάτοχο, με υποχρέωση να τα επιστρέψω. Ο Κούλης ζητώντας να μας δανείσουν οι Βρετανοί τα γλυπτά του Παρθενώνα, ουσιαστικά αναγνώρισε πως είναι δικά τους! Τους ανήκουν!

 4. avatar Μη τους μιλάτε για τα αυτονόητα.

  ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς, απο τις έννοιες των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, έχει πάρει διαζύγιο.
  Ξέρει καλά, μόνο ,τι σημαίνει προπαγάνδα και καταλήψεις.

 5. avatar Λυπάμαι για τη κατάντια των Ζαίων

  Που δυστυχως αντανακλά τη κατάντια του 30% αυτών που ψήφισαν ! Ευτυχως είναι μόνο το 30% του 70% των ψηφοφόρων ! Αντιδραστικά , αντικοινωνικά , ρεβιζιονιστικά και οπισθοδρομικά απολιθώματα του 19ου αιώνα ! Τα μυαλά τους έχουν πήξει από την προπαγάνδα !

  1. avatar Καταντια

   ειναι να ψηφισεις ενα κλεφτοκομμα
   Καταντια ειναι να ψηφισεις ανθρωπους που ειναι υποδικοι ή ειναι πρωταγωνιστες σε σκανδαλα
   Καταντια ειναι να δωσεις αυτοδυναμια στην πιο ανικανη και καταστροφικη κυβερνηση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει