Αλέκος Φλαμπουράρης: Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας, η Αριστερά ενδιαφέρεται για τον πολύ λαό και τη χώρα

Όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:10
10/05/2019
Αλέκος Φλαμπουράρης: Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας, η Αριστερά ενδιαφέρεται για τον πολύ λαό και τη χώρα
19
loading

«Έπεσαν οι μάσκες του μετριοπαθούς, του φιλελεύθερου, του κεντροδεξιού, του σύγχρονου συντηρητικού, του ευπρεπούς, που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν τις είχε, και κυρίως αποδείχθηκε άνθρωπος του μονολόγου που αποφεύγει το διάλογο και την αντιπαράθεση και επί της ουσίας της πολιτικής», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχολιάζοντας την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, την οποία χαρακτήρισε «σοκαριστική και αποκαλυπτική».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή «ζήσαμε δυστυχώς όχι στιγμές, αλλά ώρες απελπιστικής χυδαιότητας, που κατέδειξαν πραγματικές, επικίνδυνες και καθόλου συμπαθείς "αναπηρίες", με καθοριστική την αναπηρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αντιπαρατεθεί με πρόγραμμα και πολιτικές θέσεις».

Παρά την άρνηση, όμως, του κ. Μητσοτάκη, για την ενημέρωση του λαού για την «ακραία νεοφιλελεύθερη πρόταση», όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης, η πλειοψηφία του λαού μας καταλαβαίνει τις επιπτώσεις και θυμάται ότι αυτά του επέβαλαν και οι δανειστές τα προηγούμενα χρόνια και επισήμανε ότι δεν είναι τυχαία η επιμονή της ΝΔ για Βέμπερ ως Πρόεδρο της Κομισιόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας καταλόγισε, επίσης, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έναν αξιοσημείωτο πολιτικό τυχοδιωκτισμό», σημειώνοντας ότι πίσω από τον αυτόν επιχειρεί να κρύψει τη νεοφιλελεύθερη και ακραία συντηρητική πολιτική της. «Μπαίνει γι' αυτό στην περιοχή της "ηθικής". Ανεπίτρεπτα, υποκριτικά, άκομψα, αλλά κυρίως χωρίς να νομιμοποιείται. Καλό παράδειγμα τα ΑμεΑ για να αποδειχτεί ο βαθύς συντηρητισμός αλλά και η υποκρισία της», ανέφερε και έκανε λόγο για «την υποκριτική στάση για πολλούς στη ΝΔ ότι ο "διαφορετικός" δεν είναι άνθρωπος, είναι "ιδιότητα", δεν έχει προσωπικότητα, δεν έχει άποψη, δεν έχει άλλες πτυχές. Και αν η "διαφορετικότητα" μας είναι ανεκτή, την κάνουμε λάβαρο κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλιώς την απαξιώνουμε, αν δεν την καταδικάζουμε».

Αντιπαραβάλλοντας ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι για την κυβέρνηση η διαφορετικότητα δεν είναι ουδέτερη, είναι «άνθρωπος» και ο ευάλωτος και ο ΑμεΑ και ο πρόσφυγας και ο μετανάστης και ο ομοφυλόφιλος, «για όλους και όλες αγωνιζόμαστε να ζουν ισότιμα χωρίς διακρίσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε εξάλλου ότι ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ έδειχναν αμήχανοι έως και ενοχλημένοι από την τροπή που έχει πάρει δύο μέρες τώρα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, «μία συζήτηση όχι μόνο εκτός προγραμματικής αντιπαράθεσης αλλά από κάποια "επιφανή" στελέχη της ΝΔ έφτασε στον πάτο του βαρελιού».

«Θυμίζω τα 62 λεπτά ομιλίας του αρχηγού σας καθώς και των δύο αντιπροέδρων. Το τρίπτυχο Πολάκης- κότερο -Μάτι κυριαρχούσε, και αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν το επέβαλαν τα γνωστά συγκροτήματα ΜΜΕ ή το επέλεξε η ηγεσία και βοήθησαν τα μέσα. Δεν είναι δικό μου θέμα να το ψάξω. Είναι δικό σας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης προς την πτέρυγα της ΝΔ και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ακολούθησε του «κακού το δρόμο», παρά οι βουλευτές και οι υπουργοί μίλησαν πολιτικά και προγραμματικά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού.

«Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας. Οι αριστεροί και η Αριστερά ενδιαφέρονται για τον πολύ λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε: «Ενώ εσείς με ατομικές υπονομεύσεις, γιατί δεν θέλετε να αποκαλύψετε το πρόγραμμά σας, να αντιπαρατεθείτε μπροστά στο λαό και να φανεί το πραγματικό πρόσωπο. Δυστυχώς, συνεχίζετε με συκοφαντίες, με ψέματα, με υποκριτική αυθάδεια, θέλοντας να πλήξετε μέχρι "δολοφονίας", ηθική αυτή τη φορά, τους ανθρώπους που αγάπησαν αυτό το λαό και αυτό τον τόπο μέχρι αυτοθυσίας. Τους ανθρώπους της Αριστεράς. Και τα παιδιά τους, που αγωνίζονται στις σημερινές συνθήκες με νέους όρους, που απαιτούν οι καιροί. Γιατί δεν αντέχετε την Αριστερά να σας πάρει το λάφυρο δηλαδή την κυβέρνηση και το κράτος γιατί το θεωρούσατε ιδιοκτησία σας. Ιδιαίτερα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για σας όσο συνειδητοποιείτε ότι ο λαός μας έφερε για να μείνουμε και με τη θέληση του θα μείνουμε».

«Προς απόδειξη αυτών», ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στο «τρέχον κατηγορητήριο» προς την κυβέρνηση που - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- είναι ότι «κρύψατε για πέντε λεπτά τους νεκρούς στο Μάτι, λες και δεν ξέρουν ότι οι νεκροί δεν κρύβονται», «συνομιλείτε με επιχειρηματίες ενίοτε κάνετε και φιλίες» και «δεν είστε αρκούντως κόσμιοι γιατί χορεύετε καπνίζοντας, δεν ντύνεστε ευπρεπώς, μιλάτε με αναίδεια κ.λπ.». Ωστόσο, όπως ανέφερε απευθυνόμενος στη ΝΔ, «εκπλήσσεστε γιατί δεν συζητήσαμε την πρόταση μομφής που έγινε για τη μη κοσμιότητα και όχι για τη δραστηριότητα στο αντικείμενο της Υγείας, περίθαλψης, δημόσιας υγείας, φάρμακα, ψυχική υγεία κ.λπ. και δεν ντρέπεστε 10 μήνες μετά να συνεχίζετε την εκμετάλλευση της δυστυχίας και του πόνου».

Τέλος, ο κ. Φλαμπουράκης είπε σχετικώς με τα όσα αναφέρθηκαν για συναντήσεις του με επιχειρηματίες, ότι γίνονται συναντήσεις «στο φως της ημέρας, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς διαπλοκή και τροχήλατες βαλίτσες».

Χαρακτήρισε, δε, «κακοήθη και ψευδή» την αναφορά στο πρόσωπό του από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι «γνήσιος εκφραστής της κακής παράδοσης του χώρου σας, γιατί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία η δεξιά παράταξη, τις περισσότερες φορές, δεν απαντούσε στις δυσκολίες με εντιμότητα».

«Ναι, εγώ κάνω συναντήσεις ανοιχτές, φανερές, με στόχο να λύνω προβλήματα, είπε και απαρίθμησε χαρακτηριστικά:

- Την υπόθεση Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη, με στόχο να μη χάσουν τη δουλειά τους 13.000 άνθρωποι και καταστραφούν εκατοντάδες προμηθευτές.

-Τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου και Ελευσίνας για να μην κλείσουν άλλες δύο κρίσιμες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία παραγωγικές βιομηχανίες

- Το νόμο της προστασίας της α' κατοικίας

- Τις προσφυγικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας

- Την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. «Χωρίς λεφτά δικά μας, με δικά τους. Εγώ διευκόλυνα να βγει πιο γρήγορα η άδεια εκτός δεν θέλετε να το πείτε», σημείωσε στο σημείο αυτό ο κ. Φλαμπουράρης

- Για την καθημερινότητα. «Πάνω από 18.500 υποθέσεις πολιτών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην επαφή τους με το Δημόσιο και έθεσαν το ζήτημα στην "Ομάδα της Καθημερινότητας", οι συνεργάτες μας, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, βρίσκουν λύσεις σε συνεννόηση με τα συναρμόδια κάθε φορά υπουργεία. Και δίνονται λύσεις και απαντήσεις που δεν αφορούν μεμονωμένους πολίτες, αλλά αφορούν το σύνολο των πολιτών κ.λπ.», ανέφερε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Κρίτων

  Από τις αριστερές κυβερνήσεις ο φτωχός κόσμος μεταναστεύει για να πάει να ζήσει σε δεξιές καπιταλιστικές. Λες να είναι μαζόχες? Απλά άλλο ένα ψέμα της αριστεράς. Η τακτική τους..

 2. avatar Όταν βέβαια

  Ο λαός συμφωνεί με τον φύρερ. Όταν το 80% του λαού διαφωνεί, τον βρίζουν και στέλνουν τα ΜΑΤ. ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

 3. avatar περαμα

  Ασε ρε παπου πηγαινε στην αιγινα σε εκεινο το φτωχοσπιτο.
  Που ολοι για το φτωχο λαο λετε. Για δες το ποθεν εσχες τον αριστερον.
  Δεν λεω για δεξιους αυτους τους ξερουμε.Εσεις αριστεροι με δεξιες τσεπες
  Που το παιζετε εργατοπατερες. Αντε να χαθειτε ρεμαλια.

 4. avatar giannis14

  Κόψε το ξύδι . Σε πειράζει.

  1. avatar Γιαννάκη..

   εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια ;

 5. avatar Απορία μου..

  ..αυτός ο κυριούλης , τέσσερα χρόνια τώρα,
  με τι ακριβώς ασχολείται ,τι έχει προσφέρει
  και πώς δικαιολογεί τον μισθό του ;

 6. avatar pan

  Η αριστερά ενδιαφέρεται για το λαό...
  Το βλέπουμε στην Βενεζουέλα και την Κουβα....
  Η αριστερά ενδιαφέρεται για τον λαό να τον εχει υποχείριο με επιδόματα και κουπόνια ωστε να τον εχει υποδουλομενο....

 7. avatar βρε ουστ!!!!

  η αριστερά χρόνια τώρα θεωρείται ξεπερασμένη.Και ξέρεις γιατί αφελή παππούλη;
  γιατι σε όποιο κράτος υπήρξε αριστερά όλα πήγαν 500 χρόνια πίσω.
  βλέπε Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία κι όλους αυτούς που πέταξαν από πάνω τους την αριστερά όπως οι υγιείς πετάνε τους λεπρούς.
  Και μη ξεχνάμε τίς χώρες που ακόμα διοικούνται από αριστερούς, όπως Κορέα, Βενεζουέλα κλπ
  βλέπουμε πόσο ευημερούν και ποιούς υποστηρίζουν οι κυβερνώντες.
  Γι αυτό παππούλη (κι επειδή άν δεν ήταν το βαφτηστήρι σου πρωθυπουργός δεν θα σε γνώριζε ούτε η γειτονιά σου) πήγαινε ρούφα κάνα χαμομηλάκι να χαλαρώσεις και ν' αφήσεις τη χώρα σε κάποιου πιο ειδικούς και καλύτερους από σένα!
  αρκετά μας τάχετε πρήξει εσείς οι αριστεροπατερούληδες, έλεος πια!!!!

 8. avatar Εργατης

  Ενδιαφέρετε για τους πολλούς λέει. Ρε ψευτη είμαι εργάτης με οικογενειακό εισόδημα μαζί με την γυναίκα μου 15000ευρω και τρία παιδιά και μου έκοψες το επίδομα παιδιών επειδή περνάω το όριο 13500ευρω.αρα εγώ ανήκω στην ελίτ σύμφωνα με τον τσιπρα και τον σύριζα. Και έχετε και μούτρα και μιλάτε ρε απατεώνες;

 9. avatar Αν είχαν μυαλό δεν θα ήταν παπαγάλοι

  Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται και για σένα κακομοίρη παπαγάλε! Αν περιμένεις το Μητσοτάκη να νοιαστεί για το λαό, είσαι μακριά νυχτωμένος! Εκτός αν είσαι ξάδερφος του Βαρδινογιάννη ή του Λάτση.

 10. avatar Πρωτη φορα αριστερα

  Δακρύσαμε με τους αριστερούς που παλεύουν για τα συμφεροντα του λαού μέσα απο τα κότερα των εφοπλιστών

 11. avatar Αναγνωστης Α

  Τελικα, γνωριζει κανεις να μας πει ποιο ειναι το αντικειμενο εργασιας του "Υπουργου" Μπαρμπα-Αλεκου;

  1. avatar Τρέλα

   Η δουλειά του είναι να δίνει δουλειές στον κοκκαλη και στον μελισανιδη, με το αζημίωτο;

 12. avatar papmi

  Και αφού είπε αυτά και κάτι άλλα, ρουφηξε μια γουλια φραπέ και χάιδεψε λίγο τα πουλια στο τάβλι.

 13. avatar χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Η αριστερά ενδιαφέρεται μόνο για τους αριστερούς (και ούτε καν όλους - μόνο τους κοντινούς τους), διαχρονικά και παντού έτσι είναι.
  Η φασιστερά του τσίπρα ήρθε να το αποδείξει και στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε για το μάθημα - ελπίζω να μην επαναληφθεί το λάθος!

 14. avatar Baron1976

  "H Αριστερα ενδιαφερεται για τον πολυ λαο", για απεδειξε το μας ρε παππου, γιατι μεχρι τωρα: *δωσατε το ονομα Μακεδονια στους γυφτοσκοπιανους χωρις να ενδιαφέστε για το τί λεει ο κοσμος (γελαγατε, κοροιδευατε τα συλλαλητηρια) ,
  *ενδιαφέρεστε για ο,τιδήποτε άλλο εκτος απο εμας, αν ειναι ομως για τους γυφτους (εσεις πειτε τους ρομα), για πρεζακια, λοατκι, λαθρο (ξερετε, αυτους που λιαζονται) κλπ, κλπ, εκει λυσσάτε,
  *εχετε μαζεψει ο,τι πολιτικη σαβουρα κυκλοφορει, μονο και μονο για να εχετε 153 στο κ(υ)νοβουλιο,
  *οποιος διαφωνει μαζι σας (και ειναι η πλειοψηφια, το γνωρίζετε καλά αυτο) τον λετε φασίστα,
  *μας φλομωσατε στα ψεμματα,
  κλπ
  κλπ
  ενδιαφέρεστε για τη χωρα λετε -ποιά χωρα, αυτη που λετε οτι δεν εχει συνορα??
  Καντε εκλογες, αφου πιστεύετε οτι εχετε την πλειψηφια του κοσμου με το μερος σας, τί φοβαστε??

 15. avatar ..

  Όλα αυτά τα δήλωσε ξάπλα με τον φραπέ στο χέρι;

 16. avatar Κλεων

  Eνδιαφερεται μονο πως θα τους παρει το ψηφο!
  Καμια φοροελαφρυνση για το κοσμο κανενα μετρο κατα της ανεργιας κανενα μετρο για αναπτυξη!!!
  Το μονο που θελει ειναι ο κοσμος να ζει απο επιδοματα για να τους εχει στο χερι!
  Αυτη ειναι η Αριστερα που ξεκουραζεται σε σκαφη φιλων!

 17. avatar Te

  Μόνο για τις καρέκλες και τα κότερα ενδιαφέρεσται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει