Σύσκεψη Φλαμπουράρη – τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:12
27/02/2019
Σύσκεψη Φλαμπουράρη - τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία
4
loading

Μια ακόμα συνάντηση κυβέρνησης τραπεζιτών πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια και το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτη κατοικίας.

Στόχος να καταλήξουν στις οριστικές διατυπώσεις και να αρθούν οι ενστάσεις των θεσμών, προκειμένου το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τα κόκκινα δάνεια να κατατεθεί προς συμφωνία στη Βουλή.

Κόφτης κινητής περιουσίας στο νέο πλαίσιο προστασίας

Νέα αναβολή παίρνει η κατάθεση του νομοσχεδίου για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προστίθεται ένα ακόμη κριτήριο μετά τις παρατηρήσεις των δανειστών.

Ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν αποκλείεται να κατατεθεί τελικά στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα καθώς συνεχώς γίνονται διορθώσεις ενώ το νέο κριτήριο που εξετάζεται να προστεθεί θα πετάει εκτός του πλαισίου προστασίας όσους διαθέτουν σημαντική κινητή περιουσία, δηλαδή τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχικό σχέδιο των αλλαγών στον νόμο Κατσέλη, δεν προβλεπόταν κριτήριο αποκλεισμού δανειοληπτών με βάση την κινητή τους περιουσία. Το ύψος των καταθέσεων σχεδιαζόταν να λαμβάνεται υπόψη από τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του δανείου. Πλέον, φαίνεται ότι οι συζητήσεις οδηγούν στη διαμόρφωση ενός ακόμα κριτηρίου, το οποίο θα συσχετίζει το ύψος της οφειλής με το ύψος της κινητής περιουσίας του δανειολήπτη και πέραν ενός προκαθορισμένου ορίου αυτός θα χάνει το δικαίωμα υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Τα κόκκινα δάνεια καθώς και το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σημερινής έκθεσης της Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Απορία μου..

  ....Αυτός ο θειούλης με τί ασχολείται ,πως
  δικαιολογεί τον παχυλό μισθό που παίρνει ;
  Αυτός είναι ο "ειδικός" του τσίρκου για να
  διαπραγματευτεί με τους τραπεζίτες ;
  τότε σε καλό δρόμο είμαστε ...

 2. avatar πκ

  Βρε μπαρμπα αλεκο τι δουλεις εχεις εσυ με τα δανεια.
  Πηγαινε σε καμια ταβερνα για κανενα τσιπουρακι η ηληκια σου δενε ειναι για τετοια.

 3. avatar επιχειρηματιες στο μαξιμου…..

  ναι αλλα ειναι αριστερομαδουροιιιιιιιιι,,,,ψευτες......ξεπουληταρια ......

 4. avatar η γεροντα

  ρυθμιζει θεματα οικονομικα?????πουφουυυυυ ...σαπιλααααααα,,,γεροντιλαααααααααα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει