Παρέμβαση Στουρνάρα για την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία

Θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:52
29/11/2012
Παρέμβαση Στουρνάρα για την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία
1
loading

Διάλογο για την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία που έχουν θιγεί από τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα ξεκινά σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Ο υπουργός θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ( ΕΣΑμεΑ ) στις 12 το μεσημέρι με σκοπό την εξέταση των αιτημάτων της Συνομοσπονδίας.

Ειδικότερα, η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί:

- Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- Διατήρηση του δώρου εορτών αδείας που αντιστοιχεί στο εξωϊδρυματικό επίδομα στο επίδομα απολύτου αναπηρίας και στο επίδομα ανικανότητας που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου.

- Χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας χωρίς όριο ηλικίας.

- Εξαίρεση εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω και μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου 2013-2016.

- Πλήρη προστασία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα και πρόσθετη λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα επώδυνη οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

- Καμία απόλυση εργαζόμενου ΑμεΑ γονέα, συζύγου κηδεμόνα ατόμου με βαριά αναπηρία μέσω της προστασίας όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω από το καθεστώς διαθεσιμότητας, εφεδρείας του μεσοπρόθεσμου.

- Επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου, όπως αυτές προβλέπονται στο ν. 4024/2011 συμπληρωμένο με το άρθρο 25 του ν. 4038/2012 και το ν. 4051/2012 για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ioannis

    επιτελος μας θυμηθήκατε ας ελπισυμε για κάτι καλύτερο που δεν το πολιπιστεβο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει