Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων μέχρι την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός με μήνυμά του μετά την εμπλοκή στη σύσκεψη και την κρίση δήλωσε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή παρά τη διαφωνία Κουβέλη στα εργασιακά.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας είχε πολύωρη τηλεδιάκεψη με τους κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) με τους οποίους εξέτασε τις ενστάσεις που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σημερινή σύσκεψη και κυρίως τα αγκάθια που σχετίζονται με τα εργασιακά θέματα.

Στελέχη του υπουργείου αποσαφήνισαν πως «το υπουργείο Οικονομικών θα βρίσκεται με τους δανειστές σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση έως και την Πέμπτη προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων».

Στόχος του κ. Στουρνάρα και των συνεργατών τους είναι μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group την Πέμπτη στις Βρυξέλλες να έχει οριστικοποιηθεί όλο το πακέτο των παρεμβάσεων που θα ξεκλειδώσουν την επόμενη δόση.

Ο υπουργός δήλωσε χτες στο Reuters, πως η τρόικα έκανε κάποιες υποχωρήσεις στα εργασιακά θέματα, τα οποία αποτελούν το αγκάθι της διαπραγμάτευσης του πακέτου των 12 περίπου δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στο διεθνές ειδησεογραφικό παρκτορείο, προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να βελτιωθούν κάποιοι όροι. Η τρόικα έκανε κάποιες υποχωρήσεις».

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.