Φλαμπουράρης: Έτος των παραγωγικών επενδύσεων για τη χώρα το 2019

«Κόκκινη γραμμή» το σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» κατά τον υπουργό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:16
10/12/2018
Φλαμπουράρης: Έτος των παραγωγικών επενδύσεων για τη χώρα το 2019
11
loading

Την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης ενός σοβαρού και σύγχρονου κινήματος που θα αγωνίζεται για την εξάλειψη της χρηματοπιστωτικής χειραγώγησης κρατών και πολιτών, που συνεχώς γιγαντώνεται μέσω του χρέους και των ελλειμμάτων, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας σε ανοικτή συνέλευση της νομαρχιακής επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο: «Το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Ο ρόλος των τραπεζών στη νέα περίοδο».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι οι τράπεζες αποτελούν ένα από τα πλέον προνομιακά πεδία της σημερινής πολιτικής σύγκρουσης, καθώς η χρηματοπιστωτική λειτουργία του σύγχρονου καπιταλισμού και ο νεοφιλελεύθερος ιδεολογικός κώδικας που τον συνοδεύει, «διακυβεύουν ευθέως την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και υπονομεύουν ακόμη και το αστικό κράτος, δηλαδή την ίδια τη μήτρα του».

Ο υπουργός Επικράτειας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε την ανάγκη για καθημερινή εγρήγορση για μια κατοικία που εκπλειστηριάζεται, για έναν συμπολίτη μας που ταλαιπωρείται δυσανάλογα, για τη δανειοδότηση μιας επιχείρησης που προσπαθεί να επιβιώσει, για την ελαστικοποίηση του «Τειρεσία» και των μηχανισμών αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, και για πολλά άλλα. «Κόκκινη γραμμή» κατά τον υπουργό, αποτελεί το σύνθημα «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

Στην ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «η αναμέτρηση με τον εαυτό μας είναι καθημερινή και σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα έχουμε ήδη μπει στη μεγάλη μάχη που έπεται των μνημονίων. Τώρα είναι η ώρα να υπογράψουμε και να υλοποιήσουμε το μοναδικό μνημόνιο που θέλουμε, το μοναδικό μνημόνιο «ιδιοκτησίας μας», που είναι το 'Μνημόνιο με το Λαό', όπως το λέει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε τα όσα κατάφερε η κυβέρνηση, όπως το ότι η ελληνική οικονομία προχωρά με πάνω από 2% ρυθμούς ανάπτυξης και την αύξηση των ξένων επενδύσεων οι οποίες για το 2017 έφτασαν στο 27%.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η συνολική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, η απλοποίηση και η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων. η διαφάνεια στα δημόσια συστήματα προμηθειών και συμβάσεων, αλλά και η αποκατάσταση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας.

«Σήμερα έχουμε καταφέρει να απορροφούμε ταχύτερα από ποτέ τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και να αξιοποιούμε επενδυτικές συνεργασίες με τις ευρωπαϊκές, αλλά και τις διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικράτειας, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, έχοντας προηγουμένως περιγράψει το φάσμα των κινήσεων της κυβέρνησης στο σύνολο των οικονομικών πεδίων (π.χ. υποδομές, ενέργεια κλπ.) σημείωσε πως «το 2019 θα είναι ουσιαστικά και η πρώτη χρονιά που η χώρα μας θα βρίσκεται εκτός μνημονιακής παρακολούθησης, και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη που θα πλησιάσει το 2,5%. Το 2019, δεν είναι υπερβολή, θα είναι το έτος των παραγωγικών επενδύσεων για τη χώρα. Θα είναι η χρονιά της μεγάλης παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ελληνική οικονομία».

Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα σημείωσε πως «το σύνθημα 'οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη' είναι η κόκκινη γραμμή - η κόκκινη κλωστή που διαπερνά εμάς τους ίδιους, τις αναλύσεις και τις πρακτικές μας, θα πρέπει να συγκρούεται με την πολιτική που προωθεί λογικές τελείως αντίθετες, όπως η χειραγώγηση των κρατών και υπαγόρευση των κυβερνητικών πολιτικών με την αξία των κρατικών ομολόγων στις αγορές. Η εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, δεν συντελείται μόνο με την αξιοποίηση της εργατικής τους δύναμης, αλλά και με την μετατροπή τους σε δανειολήπτες και δη υπερχρεωμένους, συνεπώς με απολύτως χειραγωγήσιμη πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά» υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης. Στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης αυτής, «η εργασία και ο μισθός δεν είναι δικαίωμα αλλά μέγεθος για επενδύσεις, η υγεία δεν είναι δικαίωμα αλλά πεδίο κέρδους, η παιδεία το ίδιο, η στέγη - για να έρθουμε και στα δικά μας - δεν είναι δικαίωμα αλλά 'αγορά ενέγγυων πιστώσεων'. Αλλά και η αδυναμία του δυτικού καπιταλισμού τις τελευταίες δεκαετίες να παράξει πλούτο, τον έχει οδηγήσει σε πλήρη υποχώρηση και υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας. Εδώ, πρέπει σε βάθος να δούμε τις τράπεζες ως εργαλείο αναδιανομής περιουσιών επί σκοπώ συσσώρευσης του πλούτου σε όλο και περισσότερο 'ολίγους'» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Καταλήγοντας ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως «η χρηματοπιστωτική χειραγώγηση κρατών και πολιτών μέσω του χρέους και των ελλειμμάτων, αλλά και οι πολιτικές λιτότητας, που διατηρούν - αν δεν αυξάνουν - το χρέος, έχουν αυτουργούς και υπευθύνους που κυκλοφορούν στις διεθνείς 'αγορές'. Και οι ευθύνες τους δεν συμψηφίζονται με τα όποια λάθη ή κακοδιαχειρίσεις μικρών αδύναμων κρατών και ιδιωτών. Να σας θυμίσω, επίσης, ότι απαραίτητο 'αξεσουάρ' των χρηματοπιστωτικών πρακτικών, είναι το ιδεολογικό αξίωμα - αλλά και νομοθετημένο στην πράξη τεκμήριο - της 'ευθύνης του οφειλέτη', που λέει: Ακόμη και αν εμείς τον βάλαμε στο χορό για να κερδοσκοπήσουμε, αυτός δεν έπρεπε να μπει. Αφού μπήκε, έπαιξε κι έχασε. Δηλαδή το ψάρι φταίει που τσίμπησε στο δόλωμα…».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar ΝΣ

  Να φέρετε πιστοποιητικό αποθεραπείας της ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ από την οποία πάσχετε λόγω αριστερής ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ που πάντα και παντού εφαρμόζετε και αφορά ΜΟΝΟ τους πολλούς(ΜΑΖΑ,ΚΟΡΟΙΔΑ,ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ) ενώ για την πάρτη σας είσαστε αριστεροί ηθικόί με βαθιές δεξιοκαπιταλιστικές τσέπες,και μια ιδιαίτερη ....αδυναμία στα...βρώμικα/αιματοβαμμένα καπιταλιστικά λεφτά, και τότε βλέπουμε,γιατί ως γνωστόν οι ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.....λέγε με άπιστο .....ΘΩΜΑ..

 2. avatar Κανένας

  Σε τυροπιτάδικα και συναφή επιτηδεύματα.

 3. avatar χαχαχαχαχαχαχα

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 4. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,
  ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΠΗ.......
  ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΣΟΥ
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ......
  ΕΤΣΙ κ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.

 5. avatar Nikosxry

  Φοβερες αριστεροπαρλαπιπες ...??

 6. avatar Adiafthorospromitheas

  κε Φλαμπουραρη, οι ανθρωποι πανω απο το κερδος αλλα ποιοι ανθρωποι??Οι πολιτες φορολογουμενοι πρωτα και μετα ολοι οι αλλοι!!Να μην ξεχνιομαστε....

 7. avatar giannis14

  Χικ.....

 8. avatar υποψήφιος επενδυτής αφισών

  Θέλω να κάνω εισαγωγή αφισών από το Πακιστάν για τις εκλογές. Θα με δεχτείτε;

 9. avatar Ellraiser

  Ολοκληρο κατεβατο χωρις να λεει τιποτα !!!!
  Κεντρικη ιδεα : Ξερουμε να τρωμε τα δανεια - τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

 10. avatar Χαχα222

  Δεν αντεχω αλλες επενδυσειιςςςς....οχι αλλο χρημα παιδια...

 11. avatar ergtuol

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει