Η εκδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου για όσα έγιναν στα Ίμια το 1996

«Έχω σιωπήσει τόσα χρόνια για λόγους εθνικού συμφέροντος, θρασύτατα εξυβρίστηκα και συκοφαντήθηκα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:49
24/02/2018
Η εκδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου για όσα έγιναν στα Ίμια το 1996
41
loading

Τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν στα Ίμια τη νύχτα του 1996 παραθέτει με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Ήταν 02.30 το πρωί όταν χτύπησε την πόρτα η γραμματέας του πρωθυπουργού και μας είπε ότι ζητάει να μιλήσει σε κάποιον από τη σύσκεψη η πρεσβεία της Άγκυρας. Ο Σημίτης με αυτό το ύφος που δεν σήκωνε συζήτηση μου είπε θέλοντας προφανώς να διατηρήσει τη μυστικότητα της επαφής: “Θόδωρε πήγαινε να πάρεις το τηλέφωνο. Βγήκα στο μικρό χολάκι όπου βρισκόταν μόνο η γραμματέας και ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος διοικητής της ΕΥΠ που περίμενε μήπως τον χρειαστούμε», γράφει.

Όπως αναφέρει, «στο πρωθυπουργικό γραφείο της Βουλής γύρω από τον Κώστα Σημίτη σιωπηλές και τραγικές φιγούρες ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας – μακαρίτης σήμερα – Γεράσιμος Αρσένης, ο υπουργός Εσωτερικών – σήμερα κρατούμενος – Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος – επίσης μακαρίτης σήμερα – Νίκος Θέμελης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης και ασφαλώς δεν τους θυμάμαι όλους».

Στη συνέχεια περιγράφει πως ενημερώθηκε για τις δηλώσεις που έκανε η Τανσού Τσιλέρ πως «τούρκοι βατραχάνθρωποι κατέλαβαν τη μικρότερη νήσο “Καρντάκ” και ανύψωσαν την τουρκική σημαία».

Ο κ. Πάγκαλος αφήνει αιχμές για τον ναύαρχο Λυμπέρη τον οποίο χαρακτηρίζει «αξιολύπητο. «Η ατμόσφαιρα στο πρωθυπουργικό γραφείο πάγωσε. Ο Σημίτης γύρισε προς τον ναύαρχο Λυμπέρη και του είπε: “Αρχηγέ, δεν σου ζήτησα να περιφρουρήσεις και τα δύο νησιά;”. Ο ναύαρχος, που είχε φαιό χρώμα, απάντησε: “Δεν μου είπατε τίποτα για το μικρότερο νησί κ. πρόεδρε. Το θεώρησα ακατοίκητο. Έλληνες πεζοναύτες υπάρχουν στο άλλο νησί, το μεγαλύτερο”. Ο Σημίτης μουρμούρισε κάτι μέσα από τα δόντια του, που προφανώς δεν είχε ξαναπεί και ο Λυμπέρης αντεπετέθη: “Εάν δεν έχω την εμπιστοσύνη σας κύριε πρόεδρε, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας”».

«Είπα τότε στον αξιολύπητο αρχηγό με έντονο ύφος: “Κύριε αρχηγέ, επειδή προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια, ξέρω ότι επιτελικός αξιωματικός ο οποίος παραιτείται σε ώρα επιχειρήσεων θεωρείται ότι λιποτακτεί και εκτελείται επιτόπου. Αυτό που προτείνετε, η παραίτησή σας δηλαδή, είναι στην πραγματικότητα πράξη εσχάτης προδοσίας”», συνεχίζει.

Σε άλλο σημείο του άρθρο του στρέφεται κατά του Αργύρη Ντινόπουλου: «Σημαία, πριν ενεργήσει προβοκατόρικα ο δημοσιογράφος και μετέπειτα Βουλευτής της ΝΔ Α. Ντινόπουλος με τη συνεργασία του δημάρχου Καλύμνου, ο οποίος ήταν γνωστός πολιτικός φίλος του Γεράσιμου Αρσένη, δεν υπήρχε σε καμία βραχονησίδα από το πλέγμα των Ιμίων. Η συμφωνία με τον Χόλμπρουκ ήταν προφορική (“no armed elements, no military boats and guns, no flags”): “Όχι στρατιωτικές δυνάμεις, όχι στρατιωτικά πλοία και πυροβόλα όπλα, όχι σημαίες”».

«Μερικοί με κατηγορούν έκτοτε γιατί υπεστάλη η ελληνική σημαία που είχαν ανεβάσει ο Ντινόπουλος, ο δήμαρχος, και ο παπάς της Καλύμνου. Θυμίζω στους υπερπατριώτες ότι οι σημαίες ήταν δύο. Στη μικρή Ίμια υπήρχε η τούρκικη σημαία. Ή έφευγαν και οι δύο ή έμεναν και η γκρίζα ζώνη είχε πια καθιερωθεί. Θυμίζω επίσης ότι το προϋφιστάμενο καθεστώς, πριν από το επεισόδιο δηλαδή, περιελάμβανε μια de facto ελληνική παρουσία στην Ίμια, ένας Καλύμνιος κτηνοτρόφος είχε ένα κοπάδι από πρόβατα πάνω στο μεγαλύτερο νησί και πήγαινε τακτικά εκεί για να τα ποτίσει ή να ενισχύσει τη διατροφή τους. Επίσης, γύρω από τα Ίμια ψάρευαν αποκλειστικά Έλληνες παράκτιοι ψαράδες από την Κάλυμνο και ενίοτε μεγαλύτερα αλιευτικά συγκροτήματα», υπογραμμίζει ο κ. Πάγκαλος.

«Έχω σιωπήσει τόσα χρόνια για λόγους εθνικού συμφέροντος. Θρασύτατα εξυβρίστηκα και συκοφαντήθηκα διαρκώς από πάσης φύσεως πολιτικούς αντιπάλους», καταλήγει.

Η απάντηση Ντινόπουλου

«Αχρεία ψέματα» και «ασχετοσύνη» καταλογίζει ο Αργύρης Ντινόπουλος στον Θεόδωρο Πάγκαλο με αφορμή άρθρο του τελευταίου στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τα Ίμια, ενώ κάνει λόγο για απελπισμένη προσπάθεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών να παραχαράξει την Ιστορία.

«Τα σημερινά αχρεία ψέματα του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα Ίμια (πρωτοσέλιδο άρθρο του στα ΝΕΑ) αποκαλύπτουν εκτός από την ενοχή του για τον χειρισμό της υπόθεσης και κάτι πολύ σοβαρότερο. Την ασχετοσύνη του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι 22 χρόνια μετά ο κ. Πάγκαλος «αγνοεί ότι οι Τούρκοι κατέλαβαν όχι την μικρή, αλλά την μεγάλη Ίμια» αν και «εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν ο υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε την εθνική υπόθεση».

Σημειώνει ότι «γελοιοποιείται ισχυριζόμενος ότι πήγα με τον τότε δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη στα Ίμια ( στις 25 Ιανουαρίου 1996) όταν είναι γνωστό ότι έφτασα στα Ίμια τέσσερις ημέρες αργότερα στις 29 Ιανουαρίου 1996 σχεδόν ταυτόχρονα με τους Έλληνες κομάντος (που αποβιβάστηκαν στην μικρή Ίμια) και ενώ η κρίση ήταν σε πλήρη εξέλιξη» και προσθέτει: «Όσες γελοιότητες, όμως και να κάνει ο Πάγκαλος τα Ίμια και ο Οτσαλάν θα τον στοιχειώνουν».

Ο κ. Ντινόπουλος προσθέτει ότι δημοσιογραφική αποστολή του ΑΝΤ-1 έκανε ρεπορτάζ στην μεγάλη Ίμια, «την οποία αυτός και ο Σημίτης είχαν αφήσει αφύλαχτη αφού εκεί αντί να υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες ανέβαιναν ανενόχλητα μικρά παιδιά ( νήπια!) από την Κάλυμνο» αλλά «και στην μικρή Ίμια ύστερα από σχετική άδεια του επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που μόλις πριν λίγες ώρες είχε αποβιβαστεί σε αυτήν», προσθέτοντας ότι «η ελληνική σημαία που κυματίζει πίσω από τον ρεπόρτερ δεν είναι η σημαία του Διακομιχάλη, αλλά η σημαία που ύψωσε το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

41
σχόλια
 1. avatar Μίλτος Π.

  Δυστυχώς δεν τα είπε όλα ο [...], αν και όσα έγραψε ήταν μέρος της αλήθειας.
  Ο Αρσένης και ο Λυμπέρης είχαν συμφωνήσει να αφήσουν για δόλωμα τη μικρή βραχονησίδα αφύλακτη , παρακούωντας τις ρητές ενολές του Σημίτη.
  Ο Λυμπέρης υποσχέθηκε στον Αρσένη ότι μόλις ανέβουν απάνω τούρκοι κομάντος, το ελληνικό ναυτικό θα εξαφανίσει ολόκληρο το νησί με τα κανόνια για να σκιάξει τους Τούρκους και να λήξει η κρίση.
  Στη συνέχεια ο Αρσένης είχε βλέψεις για πρωθυπουργός.
  Την πάτησαν όμως γιατί οι συγκεκριμένοι τούρκοι ήταν παλικάρια και ανέβηκαν υπό ελεεινές καιρικές συνθήκες σε πίσσα σκοτάδι και τους αιφνιδίασαν.
  Γι αυτό ο Λυμπέρης παραιτήθηκε και γι αυτό ο Αρσένης κατόπιν παραγκωνίστηκε εντελώς από τον κινέζο.

 2. avatar PanosGianaros

  Γράψτε στο ΄΄ YOU TUBE ' ' αμοντάριστα πλάνα Αργύρης Ντινόπουλος ,Ιμια ..... να δείτε την απόβαση του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ στα Ιμια ....... αλλά ρώτησε τρείς φορές τον παπά ,,,,, ' ' ' ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΠΑ ' ' δεν ήξερε σε ποιό νησί ήταν ,,,, και άκουγε τον παπά να του λέει - - στην Ιμνια ,,, στην Ιμνια .....!
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ....!

 3. avatar The Dolphins

  Η γιαγιούλα η καημένη πλησίαζε τα 90 και για να έχει ήσυχο το κεφάλι της κάλεσε μια μέρα ένα δικηγόρο στο σπίτι της για να του υπαγορεύσει τη διαθήκη της.

  Ερχεται λοιπόν ένας νεαρός γύρω στα τριάντα και βγάζοντας ένα μπλοκ και στυλό, κάθεται απέναντί της στο καναπέ του σαλονιού και αρχίζει να γράφει ότι του έλεγε η γιαγιά.

  Ρίχνοντας μια ματιά στο τραπέζι μπροστά του βλέπει ένα μεγάλο μπωλ με αμύγδαλα.

  – Μπορώ να πάρω κανένα; ρωτάει με ευγένεια την ηλικιωμένη γυναίκα.

  – Και το ρωτάς αγόρι μου; Οσα θέλεις να πάρεις, του απαντάει εκείνη χαμογελαστά.

  Αρχίζει λοιπόν κι ο φίλος μας να τρώει τα αμυγδαλάκια το ένα μετά το άλλο. Πέρασε καμμιά ώρα με την υπαγόρευση και συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι τα είχε φάει τελικά όλα.

  – Χίλια συγγνώμη που σας τα έφαγα όλα τα αμύγδαλα, της είπε με απολογητικό ύφος ο δικηγόρος. Ξέρετε είχα σκοπό να φάω μόνο ένα δύο, αλλά παρασύρθηκα.

  – Μη το σκέφτεσαι καθόλου αγόρι μου, του απάντησε γλυκά η γιαγιούλα. Αλλωστε από τότε που έβαλα μασέλα, δεν μπορώ εγώ να τα φάω…

  Μόνο τη σοκολάτα απέξω γλείφω και τα ξαναβάζω πίσω στο μπωλ!

 4. avatar τηλεορασομαρτυρας

  βεβαια και μπροβο στον Παγκαλο .Ηταν μεσα στην καρδια της μαχης τις στιγμες του ''πονου''στο στουντιο του Μεγα και εδινε απο εκει την δικη του μαχη .Επεσε μεν αλλα μετα απο μεγαλο φαγοποτι

 5. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

  Γεια σου ρε πάγκαλε! Δώσε δούλεμα στους νενεκους που ψήφιζαν εσένα και την παρέα σου 30 χρόνια και σε βρίζουν τώρα που δεν μπορεις να διορισεις αυτους και τα βλαστάρια τους. Σπίλωσε υπολήψεις όπως πάντα έκανες με την επιβραβευση της μάζας που σε λάτρευε γιατί αυτή περνουσε καλά και οι άλλοι ας πνιγουν. Ε, ρε και να είχες λίγα ακόμα δανεικά να τους μοιράσεις! Τώρα σε χλευάζουν λες και δεν είναι αυτοι που σε ψήφιζαν και μετά ψήφισαν άλλους εθνοπροδοτες γιατι λεφτα υπηρχαν και θα τους έδιναν και γιατί θα σχίζανε μνημόνια λες και δεν είναι αυτοί που διατηρούν στην εξουσία τον πλειοδοτη υποσχέσεων διχως να νοιαζονται για το κοινωνικό σύνολο. Χάλασες τη συνταγή στη ράτσα αυτή όταν τους είπες ότι τα φάγατε μαζί ενώ αυτοί θέλουν να τρώνε και να φταίνε πάντα οι άλλοι, αυτοί που πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό. Ζωή να έχεις εάν είχες "φύγει" τα χρόνια των δανεικών σήμερα θα σε είχανε σε άγαλμα σε δρόμους και πλατείες. Ουστ βρωμιά όλοι σας!

  1. avatar K x

   Μπραβο τελειο σχολιο ..

 6. avatar No name23498

  Αυτά τα παραμύθια σου τα παν Πάγκαλος από την λέσχη Μπίλντερμπεργκ να τα πεις η τα σκέφτεσαι όλα μόνο..αφού πιόνια είστε κ ότι λένε κάνετε συνεχώς..

 7. avatar lakis Τ

  Τερατώδες λάθος τακτικής.Ο Λυμπέρης δεν ήθελε να του πάρουν την δόξα οι καταδρομείς του Στρατού και χρησιμοποίησε μόνο Ο.Υ.Κ.

  1. avatar Εκεί κοντά ήμουν σε πυραυλακατο

   Στην συγκεκριμένη περιοχή φυσικά όχι δίπλα πλέαν ότι πλοία του στόλου έχουμε δεν πήγαν μόνο ΟΥΚ.

 8. avatar Admiral 75

  Ψεμματα απο την αρχη μεχρι το τελος .Τριγυρναγε τα καναλια και [...] λες και ειχαμε γιουροβιζιον ο [...] ο παγκαλος ,και ο ναυαρχος λυμπερης ουδεποτε υπεβαλε την παραιτηση του ακομα και οταν του την ζητησανε ο αρσενης και ο σιμιτηςΕΕ,ειχε αναπτυξει υποδειγματικα τις δυναμεις εκεινο το βραδυ οπου αν και αρχηγος ΓΕΕΘΑ ενεργουσε ποιο πολυ σαν Α/ΓΕΝ.Ειχα την τιμη να γνωρισω προσωπικα τον ναυαρχο λυμπερη και σαν 4αρι της Σ.Ν.Δ αλλα και μετα την αποστρατεια του.ΑΞΙΟΣ.

  1. avatar criskalts

   Άλλο πράγμα άξιος σε τακτικό επίπεδο ή τακτική πεδίου μάχης και άλλο άξιος σε πολιτικο-στρατηγικό επίπεδο, μην τα συγχέουμε.
   Δεν γίνεται να αρνείται, με αστείες δικαιολογίες, ο Α/ΓΕΣ τη διάθεση των ΕΔ του ΣΞ της περιοχής για έγκαιρη κάλυψη της μικρής Ίμια και να μην του παίρνει επί τόπου το σκαλπ ο Α/ΓΕΕΘΑ-Αρχιστράτηγος.
   Μην ξεχνάς ότι οι 3 από τους 4 αρχηγούς ήταν κομματόσκυλα-επανελθόντες από την εφεδρεία και επί πλέον ο επίσης επανελθών Α/ΤΑ παντελώς ανεπαρκής.

   1. avatar Admiral 75

    Δεν καταλαβα φιλε τι εννοεις -δεν μπορει να αρνειται ο Α/ΓΕΣ....-ποιος αρνηθηκε και τι

    1. avatar criskalts

     Ο Λυμπέρης (νωρίς το απόγευμα της ''άτυχης'' βραδιάς) ζήτησε από τον Α/ΓΕΣ ειδικές δυνάμεις για να επανδρώσει την μικρή Ίμια, αλλά αυτός είπε οτι αδυνατεί, με την ιταμή δικαιολογία οτι δεν υπήρχε σχέδιο για την επάνδρωση βραχονησίδας, παρά μόνο σχέδιο για ανακατάληψη!!!!
     Το κακό είχε τις ρίζες του στην καθεστηκυία νοοτροπία οτι ο κάθε αρχηγός έκανε κουμάντο στο ''μαγαζάκι'' του. Αργότερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για διακλαδικότητα, διαλειτουργικότητα κλπ.
     Επίσης ως τακτικός διοικητής διέπραξε το ''έγκλημα'' να διατάξει την πτήση του Ε/Π για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν Τούρκοι κομάντος στη βραχονησίδα. Εάν ήσουν στη θέση των κομάντος (πολεμικά πλοία, Ε/Π, Ε.Δ. γύρω γύρω, πολεμικό κλίμα κλπ) και έβλεπες ένα Ε/Π με προβολέα να πετάει από πάνω σου τι θα σκεφτόσουν; Οτι έρχεται απλώς να κάνει προσκλητήριο και να φύγει;
     Ούτε αυτό μπόρεσε να σκεφτεί; Οι επιτελείς του τι έκαναν;

     1. avatar Admiral 75

      Αυτο το λαθος μετο ελικοπτερο συζητηθηκε πολυ στην Σχολη ,πως στελνεις ενα ελικοπτερο πανω απο την υπερεπιλεκτη ομαδα οι οποιοι εχουν αδεια να ριχνουν χωρις αλλη συζητηση ,ο καθε ΟΥΚ κοστιζει η εκπαιδευση του περιπου 200.000ε καιδεν ρισκαρουν με ''αλτ τις ει''πιθανες απωλειες της ομαδας.

 9. avatar Δημήτρης Παπαδοπουλος

  Να κεράσω μια μπύρα?

 10. avatar Στις .δυομισι η ωρα το πρωϊ

  Μεχρι τι 2 η ωρα γυρνουσε στα καναλια και χασκογελουσε σα ξενοιαστος ...ιπποποταμος.Και οταν οι Τουρκοι βατραχανθρωποι ειχαν κανει πια τη δουλεια τους,μας λεει οτι στις 2..30 ενημερωθηκε απο την Τανσου Τσιλερ.Κατα τα αλλα εφταιγε λεει ο Ελληνας ναυαρχος.Σα δε ντρεπεσαι ρε [...]

 11. avatar Nv

  Ούτε που διάβασα το άρθρο. Ο,τι και να λες πως να σε πάρουμε στα σοβαρά. Πήγαινε στη λίμνη στη βουλιαγμενη και πέσε και βούλιαξε.

  1. avatar giannis tzanidakis

   οι Φελλοί πρέπει να ξέρεις ότι δε βουλιάζουν

 12. avatar Ακης 1970

  Να μιλησει ο Θ.Μ της ομαδας ΟΥΚ εκεινης της νυχτας και να πει τι ακριβως εγινε.

 13. avatar ΝΒ

  Τα περί έσχατης προδοσίας σου τα αφιερώνω ως δωράκι για την ονομαστική σου εορτή! Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ καθυστέρησε λόγω παρουσίας σου στην τηλεοπτική εκπομπή(τις δραματικές εκείνες ώρες έτρεχε στα κανάλια;!!!!) του πασίγνωστου δημοσιογράφου κ. Νικολάκη ο οποίος αν θυμάμαι καλά εκείνος σε ενημέρωσε ότι τα μεμέτια ανέβηκαν στη μία από τις δύο βραχονησίδες.Αντί να δικαστούν τα μέλη της κυβέρνησης Σημίτη καυχώνται ότι το βράδυ των Ιμίων απέτρεψαν έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο, ενώ ο Θόδωρας είχε δηλώσει ότι στόχος του ήταν να αποτρέψει την τουρκική προσπάθεια συνολικής διαπραγμάτευσης για το Αιγαίο. Ψέματα φυσικά διότι τον Ιούλιο 1997 Σημίτης υπογράφει με τον Τούρκο πρόεδρο Ντεμιρέλ την περίφημη Συμφωνία της Μαδρίτης αναγνώριζοντας «νόμιμα ζωτικά συμφερόντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.Ο θάνατος του τριμελούς ηρωικού πληρώματός του ελικοπτέρου των υποπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και του Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού θα σας στοιχειώνει σας εφιάλτης για πάντα! Τέτοια εγκλήματα δεν παραγράφονται ποτέ!!!

 14. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  ο πλανοδιος σχολιαστης ευακουων αμιλητων προθυμων ακροατων..... ειδικου σκοπου ραδιο φόνων.
  στο ρολο της προσωπικης δημοσιογραφου του πρωην συντρόφου του ,βαγγελα -σομον ωλοσπιτο-γιαννοπουλου ,τα νυν προθυμα υπαλληλακια του βηματος (το κλεισε) των παρα(ποιημενων)πολιτικων και του σκάι (και πλανταζει η cia)
  Mονο να συμφωνειται με αυτο το ον το ευφυες ,το ισαξιο κατα την κριση του πατρος gap, με τον βαγγελα της πεφωτισμενης κορης,τον απολυτως -απολύτως -απολυτως γέρνουν.
  Ο εσχατως οπαδος κουλη και ενθερμος υποστηριχτης της γαλαζιας χωματερης ανακυκλωσιμων γιων κορων ανιψιων ξαδελφων ......ο θοδωρας.
  Ποσα αραγε εχω πληρωσει εγω ο φουκαρας σαυτο το ον μεχρι σημερα και ποσα θα μου στοιχισει το κλαρκ της αποκομιδης;;
  ενας μουγγοθοδωρας στην απιστευτη λοβιτουρα του πρασινου ηλιου ,ενας περιχαρης θοδωρας αντιπροεδρος gap,ενας γυρολογος ραδιοφωνων, προθυμων σαλτ αρισμενων νυν υμνητων μητσοτακη που πριν λιγα χρονια σκυλοβριζαν τη φαρα του κατα τα συμφεροντα της εργοδοσίας τους.
  χαρειτε τον
  θειο δωρο.... θανασιμα αθανατος θοδωρας.

 15. avatar Οζζυ

  Εχει θρασος ο [...],ευτυχως δεν ειναι υπουργος σημερα να ξαναφαμε σφαλιαρα.Το ελικοπτερο το εριξαν οι τουρκοι σιγουρα και οι [...] τοτε καναν τουμπεκι, [...]

 16. avatar Takis takis

  Μαλλον ξεκινησες αποτομα καποια διαιτα κ ζαλιζεσαι.Μονο ετσι μπορει να εξηγηθει το γεγονος οτι εδω και 15 μερες λες πραγματα εντελως αντιθετα απο αυτα που μας εχεις συνηθισει τα τελευταια 20 χρονια......Χα...χα

 17. avatar Σακης5222

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΛΕΕΙ...ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ
  Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (Σαλαμίνα, 11 Ιανουαρίου 1878 - Κηφισιά, 27 Φεβρουαρίου 1952) ήταν Έλληνας στρατιωτικός, επίορκος κινηματίας και συνωμότης κατ΄ επανάληψη, που αναδείχθηκε δικτάτορας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συμμετείχε στο κίνημα στο Γουδί, στους Βαλκανικούς πολέμους, στο κίνημα της Θεσσαλονίκης, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην επανάσταση του 1922, ενώ από το 1925, με το κίνημα της 25ης Ιουνίου ανέλαβε την πρωθυπουργία, ουσιαστικά ως δικτάτορας. Στη συνέχεια υποχρεώνοντας σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Παύλο Κουντουριώτη, μετά από μια εκλογική παρωδία εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρέμεινε στην εξουσία μέχρι το 1926, συλλαμβάνοντας και εκτοπίζοντας άνευ δίκης τους πολιτικούς του αντιπάλους στην Νάξο, οπότε και ανατράπηκε από το κίνημα του Κονδύλη. Από το 1926 μέχρι το θάνατό του, το 1952, αποσύρθηκε, με μερικά μικρά διαλείμματα, από την πολιτική ζωή του τόπου. Από τους ιστορικούς έχει χαρακτηριστεί ως αρκετά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Θεωρείται πως είχε ανάμειξη στον σχηματισμό των δοσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας κατά την Κατοχή.[1]

  Ο πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εγγονός του.

 18. avatar ΜΣΒ

  Για το μεγάλο έγκλημα της υποβάθμισης έως διάλυσης της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και της εξάρτησης από εκτός συνόρων πηγές για ευνόητους λόγους, ποιος και πότε θα λογοδοτήσει?

 19. avatar K x

  Μαζί με αυτούς είχε κάνει συγκυβέρνηση η ΝΔ

 20. avatar The Dolphins

  Τρεις φίλοι αποφασίζουν να βγούν και να πιούν.

  Ενας θα μείνει νηφάλιος για να πληρώνει και να τους πάει με ασφάλεια σπίτι.

  Αφού ήπιαν-ήπιαν αρκετά, ένας έγινε τελείως φέσι. Πληρώνει ο νηφάλιος όπως συμφώνησαν και βγαίνουν από το μπαρ.

  Ελα όμως που τους ήθρε και η διάθεση για… ”κοκό”.

  Κοιτάει ο νηφάλιος τα λεφτά είναι δεν είναι 100ευρώ.

  Πάνε λοιπόν σε ένα “σπίτι” και ρωτάνε τι μπορούνε να κάνουνε με 100ευρώ.

  Τους βλέπει η “κυρία” και λέει:
  -Για τους δύο και με το ζόρι φτάνουν τα λεφτά.

  Την πλησιάζει στ’αυτί ο νηφάλιος και της λέει:
  -Αυτόν εκεί που είνα τύφλα μπορούμε να τον βολέψουμε με καμμιά φτηνή έστω και με καμμιά ”πλαστική”;

  Συμφωνεί η κυρία και πάει ο καθένας να κάνει δουλειά του. Τελειώνουν, βγαίνουν έξω και συζητάνε την εμπειρία του καθενός.

  Τότε λέει ο τύφλας:
  -Ρε ππαιδδιά ηηη δικία μμου ήήταν μάάγισσα.

  -Μάγισσα ρωτάνε οι άλλοι;

  -Ναι ρε σσσας λλέωω. Ππάάννω στηην κορύύφφωση κάνει μια προυφ και έφυγε από το παράθυρο!
  .
  ΥΓ .Για το πάγκαλο ουδέν σχόλιο θα τα γράψει η ιστορία ...ούτε για κλοτσιές!

  1. avatar ….???

   Μπράβο, πολύ πετυχημένο!
   Με έχει πιάσει ασταμάτητο γέλιο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει