Μάχη χαρακωμάτων δίνει η κυβέρνηση στο θέμα του τηλεοπτικού τοπίου για να διαχειριστεί την πολιτική ήττα που υπέστη, δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM.

«Ροκ σκηνές ζούμε και στη σύγχρονη πολιτική εποχή με τις πολιτικές παγοποντιές, που έχει επιχειρήσει η κυβέρνηση σχετικά με μια μάχη χαρακωμάτων που φαίνεται ότι δίνει στο κομβικό ζήτημα που αφορά το τηλεοπτικό τοπίο, προφανώς για να υπερασπιστεί και να διαχειριστεί μια προφανώς πολιτική ήττα την οποία υπέστη σε ένα ζήτημα που αποτέλεσε κι ένα από τα βασικά αφηγήματα -για να μην πω το βασικό- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ίδιου του κυρίου πρωθυπουργού προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Σημείωσε δε, ότι η λύση είναι «πολύ απλή και αυτονόητη» και εξήγησε: «Αντί να επιχειρεί μέσα από τροπολογίες, οι οποίες περισσότερο θολώνουν το τοπίο αντί το ξεκαθαρίζουν, θα μπορούσε να ακολουθήσει μια αυτονόητη πολιτική που η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται και θέτει στο τραπέζι».

Η πολιτική αυτή, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, έχει τρία βήματα: την κατάργηση του νόμου Παππά, την αντικατάσταση αυτού του νόμου μ’ ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που να είναι απολύτως συμβατό με τη συνταγματική επιταγή και τις αποφάσεις του συνταγματικού δικαστηρίου και να ακολουθήσει συζήτηση- διαβούλευση για τη σύνθεση του ΕΣΡ.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «ζοφερή» την κατάσταση που βιώνουν όλοι οι πολίτες είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα και σημείωσε: «Υπάρχει μία αλήθεια που λέει ότι η χώρα στέλνεται στο τέλμα, ότι η οικονομία της μετά τη σταθεροποίηση του ’14 έχει επιστρέψει και παραμένει στην ύφεση, ότι η ανταγωνιστικότητα της χώρας διαρκώς υποχωρεί, το βιωτικό επίπεδο των συμπολιτών μας συρρικνώνεται, λουκέτα στην αγορά, η επιχειρηματική μετανάστευση πολλαπλασιάζεται».

Υπογράμμισε την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο σχέδιο, αυτό που παρουσίασε σε όλη του την έκταση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μοιράσει φρούδες ελπίδες και ούτε πρόκειται να υποσχεθεί κάτι που δεν πρόκειται να υλοποιήσει. Ο λόγος ο πολιτικός που εκφράζεται έχει έντονα το στοιχείο του ρεαλισμού» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη θα πρέπει να υπάρξει μία «επιθετική και θετική στάση» για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, «ώστε να μπορέσουμε να παράξουμε πλούτο» καθώς «αν ακολουθηθεί αυτή η πορεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα φτάσουμε σ’ ένα πλήρες αδιέξοδο». Εκτίμησε δε, ότι η κυβέρνηση, στο κομμάτι της αξιοπιστίας, παίρνει «μηδέν» και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.