«Η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα παρακαμφθεί» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η Όλγα Γεροβασίλη αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το δημοψήφισμα. «Δεν πανηγύρισε κανείς για τη συμφωνία (για το Ελληνικό)» σχολίασε δε για τη δυσφορία που επικρατεί σε μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση.

Ειδικότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά «ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος» είπε ακόμη διευκρινίζοντας χθεσινές (Τρίτη) δηλώσεις της στο μπρίφινγκ, και επικρίνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις αναφορές του.

«Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε πώς… Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αν θα γίνει διαδικασία με λαό και ποιον τρόπο» πρόσθεσε όμως.

«Δεν άνοιξα αυτό τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα» ανέφερε.

Αναφορικά με το Ελληνικό, ο κ. Γεροβασίλη έδωσε έμφαση στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας δημοσίου – Lamda Development για την επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «στις σκέψεις μας υπάρχει διαφορετική λογική (για την ιδιωτικοποίηση), όμως κατεβήκαμε στις εκλογές με συγκεκριμένο πλαίσιο». Όπως πρόσθεσε τη διαχείριση του πλαισίου αυτού έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία» εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε ότι τηρήθηκαν οι κυβερνητικές υποσχέσεις όπως η μείωση των κυρίων συντάξεων. «Το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν» αναγνώρισε, ενώ επέμεινε ότι δεν αλλάζει τίποτε στα ασφαλιστικά πέρα από όσα ψηφίστηκαν.

«Φταίει η Αριστερά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε κυβέρνησε είτε δεν κυβέρνησε, λόγω της ιδεολογικής της ηγεμονίας;» διερωτήθηκε κατηγορώντας τις προηγούμενες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε. «Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν φρόντισε για βιώσιμο ασφαλιστικό» δήλωσε.