«Ο κ. πρωθυπουργός για άλλη μια φορά είναι έξω από την αίθουσα την ώρα που μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ακούσαμε επί 13 λεπτά τον πρωθυπουργό απλά να κάνει μια αναφορά στις πιέσεις προς τη δικαιοσύνη. Μια απλή αναφορά σα να είναι ακόμα κόμμα της αντιπολίτευσης. Ακυρώστε και τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Είστε η κυβέρνηση» τόνισε σε υψηλούς τόνους, από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φώφη Γεννηματα.

«Στηρίζουμε την πρόταση για εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ. Γιατί όμως κ. Τσίπρα δεν τολμάτε να δεχθείτε την πρότασή μου για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία; Τι φοβάστε κ. Τσίπρα;  Εμείς λέμε όλα στο φως. Όποιος έχει βλάψει τον ελληνικό λαό, να πληρώσει. Αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Δεν έχετε κανένα άλλοθι κ. Τσίπρα» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα οικονομικά του κόμματός της: «Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα χρέη των κομμάτων. Περιορίσαμε τις λειτουργικές μας ανάγκες κατά 96%. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, να φοβηθούμε τίποτα απολύτως. Η σχετική δικαστική έρευνα ξεκίνησε και βασίστηκε στο πόρισμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ. Εμείς στείλαμε την υπόθεση του Βατοπεδίου στη δικαιοσύνη. Εσείς και το κόμμα σας κάνατε την “πάπια” Εμείς λέμε, όλα στο φως. Όποιος έχει παραβεί τους νόμους και έχει βλάψει τον ελληνικό λαό να πληρώσει όποιος κι αν είναι».

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον (απόντα από την αίθουσα) πρωθυπουργό ανέφερε: «Η σημερινή συζήτηση θα μπορούσε να είναι ευκαιρία αν δεν ήταν ένα πυροτέχνημα απλά και μόνο για να αποπροσανατολιστεί ο ελληνικός λαός από τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Δεν συμφωνώ κ. Τσίπρα ότι έχετε χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Και δεν συμφωνώ διότι απλά ουδέποτε το είχατε. Κάποτε λέγατε ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Τελικά, είστε κάθε λέξη από τις ψεύτικες υποσχέσεις που δώσατε. Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί όχι μόνο capital controls, αλλά και justice controls. Προσπαθήσατε σήμερα να προαναγγείλετε πορίσματα. Επιχειρείτε να οικοδομήσετε ένα καθεστώς. Αποκεφαλίσατε τις ανεξάρτητες αρχές, επιχειρήσατε να επιβάλετε στη σύνθεσή τους πρόθυμα σε εσάς πρόσωπα»!

Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε: «Βλέπουμε κρούσματα αμνησίας στα στελέχη σας. Άλλοι ξεχνούν να μεταβιβάσουν μετοχές. Άλλοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Πρέπει να απολογηθείτε στον ελληνικό λαό γιατί καταψηφίσατε όλα τα μέτρα κατά της διαφθοράς» και συμπλήρωσε: «Η χώρα χρειάζεται κανόνες που τηρούνται & όχι κανόνες που κόβουν–ράβουν υπουργοί στα μέτρα τους για εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων. Εμείς ζητούμε να μπουν διαφανείς σκληροί κανόνες. Να κλείσει κάθε είδους παραθυράκι στη διαπλοκή μεταξύ οικονομικών παραγόντων και πολιτικών. Η χώρα έχει ξαναζήσει αντίστοιχους ψευτοπαληκαρισμούς, δήθεν εναντίον της διαπλοκές με γνωστά αποτελέσματα. Μόνο που τότε ξεκινούσαν και τελείωναν στην πλατεία Μπαϊρακτάρη. Μόνο που θα κάνετε ότι κάνατε και με το μνημόνιο. Θα σκίσετε τη γάτα».