Όλο και πιο πιθανό γίνεται το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο Φρέντι Μπελέρης που είχε εκλεγεί μεν δήμαρχος Χειμάρρας αλλά η αλβανική δικαιοσύνη δεν του επέτρεψε να επιτελέσει τα καθήκοντά του καθώς τον καταδίκασε για εξαγορά ψήφων. Χαρακτηριστικό της προσέγγισης του Βορειοηπειρώτη πολιτικού με το κυβερνών κόμμα είναι και το γεγονός ότι χθες βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο γιος και ο αδελφός του, προκειμένου να ξεπεραστούν μια σειρά από διπλωματικά ζητήματα ώστε να μπορεί ο κ. Μπελέρης να ενταχθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο.

Από τότε που είχε προκύψει η αμφισβήτηση της εκλογής του ως δημάρχου Χειμάρρας από την αλβανική δικαιοσύνη, συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν προτείνει στον κ. Μητσοτάκη να τον κατεβάσει υποψήφιο ευρωβουλευτή, μια κίνηση που αν μη τι άλλο θα συσπείρωνε πολλούς Βορειοηπειρώτες οι οποίοι ζουν στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης όλα δείχνουν πως έχει συμφωνήσει και τώρα απομένει μονάχα η επίλυση μιας σειράς διαδικαστικών θεμάτων.

Θυμίζουμε ότι δήμαρχος Χειμάρρας ανέλαβε τελικά η ξαδέλφη του κ. Μπελέρη και περιφερειάρχης Αυλώνας, Μπλερίνα Μπάλα, πρόσωπο το οποίο είναι αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες προκειμένου να πέσουν και οι τόνοι της έντασης μεταξύ Αθήνας και Τιράνων μετά την καταδίκη Μπελέρη από το δικαστήριο της γειτονικής χώρας και το γεγονός ότι η Ελλάδα προειδοποιεί ότι θα θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.