Άμεσα αναμένονται οι ανακοινώσεις των 11 αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησαν σύσκεψη στα Εξάρχεια, σε χώρο στην οδό Σουλτάνη.

Οι 11 αποφάσισαν ότι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης , ενώ η νέα ΚΟ θα «βαφτιστεί» την ερχόμενη Δευτέρα ως… πρόπλασμα του νέου φορέα που αναμένεται να προκύψει μετά από αρκετές ακόμα συζητήσεις ενόψει των Ευρωεκλογών.

Ο νέος φορέας θα έχει στη «μαρκίζα» του το «Αριστερά», ενώ αναμένεται να περιλαμβάνει και άλλους προσδιορισμούς. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πριν γίνει τέτοιος είχε δημιουργηθεί ως «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» και μετασχηματίστηκε αργότερα σε «Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας».

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τους 9 βουλευτές της ομάδας των «6+6»: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Αλέξη Χαρίτση, Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, αλλά και τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν πρώτοι μαζί με την «Ομπρέλα», Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της νέας ΚΟ αναλαμβάνουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η Πέτη Πέρκα. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.