Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο με την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, κλήθηκε να απαντήσει στα σχόλια που έχουν γίνει έως τώρα. Ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ήταν μαζί με τον υποψήφιο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη, στη Μακρόνησο.

Ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε την Τετάρτη (13/09) στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, όπου οι Δημήτρης Οικονόμου και τον Άκης Παυλόπουλος ρώτησαν τον βουλευτή για την παραμονή τους στο νησί. «Ζήτησε ο κ. Κασσελάκης να κάνει ένα ρεπορτάζ στη Μακρόνησο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πάει. Είχε πολύ δυνατό καιρό, 6-7 μποφόρ, δεν περνούσε τίποτα. Έγινε η ανάλογη καταδρομική επιχείρηση», ανέφερε, αρχικά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μετέβη στη Μακρόνησο μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη με ένα φουσκωτό 10 μέτρων, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μαζί τους ήταν άλλα 2 άτομα. «Αυτό το γύρισμα και η εμφάνιση σε αυτό τον χώρο είναι ενωτική, γιατί η Μακρόνησος είναι ένας ιστορικός χώρος, στον οποίο, υποτίθεται, ότι όλοι βλέπουμε την ιστορία και αναλογιζόμαστε τους αγώνες και τις αντιπαραθέσεις. Στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος, όλα αυτά έχουν μείνει στο περιθώριο», πρόσθεσε για τον λόγο της επίσκεψής τους στο νησί της εξορίας.

«Όταν κάποιου αμφισβητείται η ταυτότητα και το πόσο προοδευτικός είναι και τι θέλει να δείξει, είναι ενδεικτικός αυτός ο χώρος, ο οποίος εμπνέει και δίνει δείγματα της ιστορίας και της συνοχής των Ελλήνων, για να θυμούνται οι παλαιοί» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής ζήτησαν από τον κ. Αποστολάκη ένα σχόλιο για τα όσα ακούγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή τους στη Μακρόνησο, ο ίδιος απάντησε πως «εγώ δεν θα κάνω σχόλιο για αυτό, είναι κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου, δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω».

Όσον αφορά για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι «κάθε υποψηφιότητα, που είναι φρέσκια και έχει νέες ιδέες και μπορεί να σηκώσει τους ανθρώπους από τον καναπέ για να ψηφίσουν, είναι ευπρόσδεκτη. Ο Κασσελάκης είναι αυτό ακριβώς. Πιστεύω σε καθετί καινούργιο, που δίνει ελπίδα και κεντρίζει το ενδιαφέρον και των νέων. Δεν είναι εύκολο αυτό. Θεωρώ ότι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Το ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης θα το δείξουν οι εκλογές. Σε όλους τους υποψηφίους αξίζει η υποστήριξη».

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη όσον αφορά την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, λέγοντας πως «δεν γίνεται να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της στρατιωτικής θητείας. Δεν γίνεται σε μια χώρα που απειλείται».