Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωϊνιάτικα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο κύκλο του MasterChef, που αρχίζει να κατακτά την καρδιά των τηλεθεατών.

Ο διακεκριμένος σεφ που συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τον πρώτο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής που προβλήθηκε στο Mega το 2010, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τα στοιχεία που εισάγονται τις τελευταίες σεζόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον προβάλονται αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν σε ριάλιτι και όχι διαγωνισμό μαγειρικής, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μαγειρικής – τηλεόρασης, γιατί «δεν είναι το ίδιο».

«Ήταν φυσικό να αλλάξει το κόνσεπτ του παιχνιδιού γιατί πέρασαν 12 χρόνια από το πρώτο που είχαμε κάνει εμείς, όπου εκπαιδεύτηκαν πάρα πολύ οι τηλεθεατές και οι πελάτες των εστιατορίων. Άρα ήταν φυσικό να αλλάξει πάρα πολύ», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι «αν συμφωνώ με τα στοιχεία ριάλιτι που μπήκαν μέσα στο παιχνίδι, σίγουρα δεν συμφωνώ γιατί δεν είναι του δικού μου χαρακτήρα. Όμως, ο κόσμος το βλέπει και ανταποκρίνεται, που σημαίνει ότι αρέσει και είναι στον χαρακτήρα των τηλεθεατών».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και το λέω συνέχεια, αν και συμμετείχα για πάρα πολλές χρονιές, ότι η τηλεόραση είναι τηλεόραση, τηλεοπτικό προϊόν, και η μαγειρική είναι μαγειρική, τελείως άλλο προϊόν. Είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Γιατί δεν γίνεται να δοκιμάσεις το φαγητό τρεις ώρες μετά που φτιάχτηκε και να μπορέσεις να κρίνεις ακριβώς αν είναι καλό ή όχι».