Στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένη η Αιμιλία Υψηλάντη το μεσημέρι της Τετάρτης (08/12) προκειμένου να δώσει συνέντευξη στους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο. Οι παρουσιαστές έθεσαν τις ερωτήσεις τους στη μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου θέλοντας να μάθουν ιστορίες από εκείνη την εποχή.

Μια ερώτηση όμως που έκανε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έκανε την κ. Υψηλάντη να αντιδράσει. «Τι γεύση σας έχει αφήσει εκείνη η εποχή;» ρώτησε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και η Αιμιλία Υψηλάντη αντέδρασε απαντώντας: «Γιατί με ρωτάτε συνέχεια για τα παλιά; Να σας πω κάτι; Εγώ ενδιαφέρομαι για το τώρα».

«Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να συναντήσουμε ανθρώπους που έχουν ζήσει τη χρυσή εποχή» της είπε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

«Να σας πω κάτι;» ξεκίνησε να λέει η κ. Υψηλάντη και πρόσθεσε: «Το τι θυμάται ο άνθρωπος δεν είναι πραγματικότητα η οποία έχει αλλοιωθεί με τον χρόνο. Μου λέτε τι θυμάμαι. Είπα ένα επεισόδιο ασήμαντο ενώ μπορεί να υπήρχαν άλλα πιο σημαντικά. Δεν με αφορά το παρελθόν. Δεν βλέπω τις ταινίες μου, γιατί να τις δω; Έχω κανένα λόγο να κατεβάζω το κουτί με τις φωτογραφίες να τις βλέπω κάθε βράδυ; Αυτές είναι για την εγγόνα μου και όταν δεν θα μπορώ να κινηθώ. Γιατί να πάω στις αναμνήσεις όταν είμαι ένας ζωντανός οργανισμός που δουλεύει 12 ώρες τη μέρα; Γιατί να το κάνω αυτό στον εαυτό μου; Είμαι ένα άλλο όν. Το μυαλό μου δεν είναι το ίδιο, η κρίση μου δεν είναι η ίδια, το σώμα μου δεν είναι το ίδιο. Είμαι μια συνέχεια ενός άλλου όντος. Σας λέω πράγματα ανεκδοτολογικού περιεχομένου και επειδή το συναντάω πολύ στους δημοσιογράφους αντί να δούμε τι κάνουμε τώρα στην κοινωνία και ποια είναι η δική μου συμβολή στο γίγνεσθαι το τωρινό…».