Ένταση σημειώθηκε στον «αέρα» του Mega κατά τη διάρκεια της εκπομπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Στην συμμετοχή δυστυχώς αντιστοιχίζεται η ποιότητα του πολιτικού αγώνα, της πολιτικής συζήτησης, της δημόσιας σφαίρας. Είναι εξαρτημένοι και από αυτά τα στοιχεία. Θέλω όμως να σχολιάσω το εξής… Εγώ αν κατάλαβα καλά από τα αρκετά λεπτά που ακούω τον κ. υπουργό με προσοχή…» ξεκίνησε να λέει ο κ. Χρήστος Γιαννούλης και η Ράνια Τζίμα αναρωτήθηκε αν ο καλεσμένος της, της την… είπε.

«Όχι, όχι! Το αντίθετο. Επιβεβαιώνεται μια λαϊκή σοφία που λέει “τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου δικά μου”, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία κατέβηκε με 13 υποψήφιους περιφερειάρχες και έξι στον πάγκο. Γιατί αυτό κρίνεται. Αυτό γίνεται στην ουσία. Άρα εξάγονται πολιτικά συμπεράσματα που δεν ξέρω αν πρέπει να τα δούμε κατά περίπτωση ή ανά περιφέρεια» συνέχισε να λέει ο κ. Γιαννούλης και σημείωσε πως από αυτήν την εικόνα καταλαβαίνει πως «έχουν πολλή δουλειά».

«Εύχομαι να υπάρχει ένα δείγμα αποδοκιμασίας της τακτικής που ακολουθήθηκε από τον κ. Αυγενάκη και λοιπούς συγγενείς, με ωμούς εκβιασμούς. Ακόμα τσαλαβουτάνε στις λάσπες και τους λες ότι “η ψήφος της Κυριακής θα επηρεάσει ή θα κρίνει το χρονοδιάγραμμα των όσων έχουμε αποφασίσει για την κρατική αρωγή”. Δεν έχω άλλο όρο να το χαρακτηρίσω ως κυνικό πολιτικό εκβιασμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον κ. Γιαννούλη να τοποθετείται περαιτέρω και να λέει πως «υπάρχει ένας διχασμός ότι όταν τα αποτελέσματα δεν μας ευνοούν είναι ανεξάρτητη η τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν μας ευνοούν είναι η κεντρική πολιτική επιλογή. Δεν γίνονται και τα δύο».

Η Ράνια Τζίμα ρώτησε τότε τον κ. Οικονόμου αν έκαναν… bullying πολιτικό στους ανθρώπους της περιφέρειας.

«Όχι bullying! Εκβιασμό κανονικό έκαναν!» τόνισε ο κ. Γιαννούλης με τον κ. Οικονόμου να απαντά «ούτε κανένας έκανε bullying, ούτε εκβιασμό. Οι κοινωνίες δεν ανέχονται το οποιοδήποτε bullying. Η συζήτηση αυτή σκόπιμα διαστρεβλώνει κάποια πράγματα».

«Σας μετέφερα αυτά που είπε ο κ. Αυγενάκης» επέμεινε ο κ. Γιαννούλης με τον κ. Οικονόμου να απαντά: «Η ΝΔ θα συνεργαστεί με όσους επιλέξουν οι πολίτες να τους εκπροσωπήσουν» και πρόσθεσε πως «κανένας εκβιασμός δεν έγινε πουθενά».