Συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «άνοιξε» στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (05/10) ανάμεσα στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά και δεν έλειψαν τα καυστικά σχόλια για τον αριθμό των υποψηφίων που «κατεβαίνουν» στις εκλογές. Τότε, ο Φώτης Σεργουλόπουλος όχι μόνο έβγαλε μέτρο και μέτρησε το ψηφοδέλτιο αλλά βρήκε και… τρόπο να βοηθήσει τους ψηφοφόρους να βρουν ποιον θα ψηφίσουν.

«Είχα πει εγώ ότι φέτος το ψηφοδέλτιο της Αθήνας με τόσους υποψηφίους θα είναι Πάπυρος Larousse;», αναρωτήθηκε ανοίγοντας το θέμα η Τζένη Μελιτά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος άνοιξε ένα από αυτά και τη ρώτησε: «Πόσο το κόβεις;».

«Ένα μέτρο. Είναι ένα μέτρο;», απάντησε η παρουσιάστρια.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος άπλωσε στη συνέχεια το ψηφοδέλτιο στο τραπέζι της εκπομπής και βγάζοντας ένα μέτρο θέλησε να μάθει το συνολικό του μήκος.

«97 εκατοστά είναι. Στη Θεσσαλονίκη έχει 1 μέτρο», απάντησε ο παρουσιαστής της ΕΡΤ. «Η μάνα μου πώς θα ψηφίσει με ένα μέτρο ψηφοδέλτιο;», πρόσθεσε.

«Θα ψάχνεις, θα ψάχνεις, θα ψάχνεις και μπορεί να το χάσεις το όνομα. Γι’ αυτό θα έχεις έναν χάρακα μαζί σου και θα λες ότι στους 30 πόντους αυτόν θα ψηφίσω. Εγώ ψηφίζω τους 22», σχολίασε με χιούμορ ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με τους συνεργάτες του να ξεσπούν σε γέλια.

«Α δηλαδή να σου λέει ο υποψήφιος: είμαι στο 67,5. Πώς θα το βάλω και μέσα στον φάκελο; Αυτό είναι τεράστιο!», απάντησε στο ίδιο ύφος η Τζένη Μελιτά.

«Κανονικά θα έπρεπε να είχαν ένα λάπτοπ, να κάνεις ένα scroll down και να τελειώνεις», είπε ο παρουσιαστής, κλείνοντας το θέμα.