Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη και το MEGA παραχώρησε την Τετάρτη (26/4) η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη και με αφορμή το νέο της βιβλίο που ετοιμάζει, έκανε μία αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, τις δυσκολίες που αυτά είχαν, την εφηβεία αλλά και την «κακή κυρία», όπως χαρακτήρισε τη νευρική ανορεξία που αντιμετώπισε στην εφηβεία.

«Ήταν αρκετά δύσκολα τα παιδικά μου χρόνια και ένιωθα και πάρα πολύ μόνη μου και να θυμίσω ότι ήταν και άλλες οι εποχές. Δεν μπορούσες να μιλήσεις και να το μοιραστείς. Να πεις ότι “δέχομαι βία στο σπίτι μου, πώς θα το αντιμετωπίσω;”», είπε αρχικά η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, ενώ μίλησε και για τη μητέρα της, η οποία όπως είπε έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.

«Η μητέρα μου είχε και έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε έναν πολύ δύσκολο μεταστατικό καρκίνο και η διέξοδός της ήταν το αλκοόλ. Ένας άνθρωπος που πίνει και θα πονέσει με τα λόγια του και θα πονέσει με τα χέρια του και τις πράξεις του, γιατί δεν το ελέγχει», δήλωσε στη συνέχεια.

Η εμφάνιση της νευρικής ανορεξίας και η μάχη με τη ζυγαριά

«Στην εφηβεία, όταν με επισκέφτηκε αυτή η “κακή κυρία”, η νευρική ανορεξία ήμουν 60-62 κιλά και έφτασα να ζυγίζω 39,5. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας οπότε ήταν ένας συγκερασμός μεταξύ του τι έβλεπα από τη δουλειά του πατέρα μου και των όσων συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω. Αποφάσισα να στερήσω από τον εαυτό μου αυτό το κομμάτι, έλεγα “αφού κάνετε εσείς τον δικό σας τον πόλεμο, θα κάνω και εγώ τον δικό μου με τον φαγητό και θα τσακωθώ για πάντα και δεν θα τρώω”, ανέφερε η Δάφνη Καραβοκύρη και πρόσθεσε πως έβλεπε τον εαυτό της σαν οδοντογλυφίδα και θεωρούσε ότι είχε παραπάνω κιλά.

«Υπήρχε και το άλλο το καταστροφικό, που πας σε τραπέζια και καλέσματα και σου λένε “μωρέ, μπράβο έχασες δυο κιλάκια, κοίτα πώς έδειξε το πρόσωπό σου!”. Όσο εσύ το ακούς λες ότι αφού έχασα 2 κιλά μπορώ να χάσω άλλα δύο. Όταν νόσησα από νευρική ανορεξία δεν ήμουν εγώ. Δεν ήμουν η Δάφνη. Ήμουν σαν οδοντογλυφίδα και θεωρούσα ότι έχω παραπάνω κιλά. Η ζυγαριά έδειχνε μείον και ο καθρέφτης συν και συν. Η τροφή μου για μεγάλο διάστημα ήταν 4 μουστοκούλουρα την ημέρα, κάτι γιαουρτάκια και σοκολατούχα ροφήματα. Άρχισαν να πηγαίνουν όλα λάθος. Άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα, το δέρμα μου έγινε λεπτό σαν το χαρτί, μου κόπηκε η περίοδος» εξήγησε.

Μάλιστα, όπως είπε, χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να ξεπεράσει την ανορεξία και εκμυστηρεύτηκε πως κατάφερε να βγει από αυτό τον λαβύρινθο επειδή είχε δίπλα της τον πατέρα της.

Πώς ξέφυγε από τον εφιάλτη;

«Κάποια στιγμή μου είπε ο πατέρας μου ότι “αν δεν ξεκινήσεις να τρως θα μπεις στο νοσοκομείο”. Με άφηνε, με άφηνε μέχρι που μπήκα. Δεν μπορεί να σε πιέσει κανείς να αλλάξεις γνώμη μέχρι που λες “αξίζει;” Κατάφερα να βγω από τον λαβύρινθο της νευρικής ανορεξίας γιατί είχα τον μπαμπά μου… Έπηζε και ερχόταν να φάμε για να βεβαιωθεί ότι έφαγα».

«Τώρα έχω την καλύτερη σχέση με το φαγητό. Η νευρική ανορεξία ανήκει στο παρελθόν σαν κατάσταση αλλά στο μυαλό υπάρχει μόνο σαν θύμηση. Έχω άριστη σχέση με το φαγητό αλλά το έχω δουλέψει με τον εαυτό μου, με διατροφολόγο και ψυχοθεραπευτή και έτσι πρέπει να γίνεται» υπογράμμισε.