Ο πατέρας του 51χρονου Έλον Μασκ, Έρολ, είναι ένας πλούσιος Νοτιοαφρικανός μηχανικός και βρίσκεται στο επίκεντρο αφού επιβεβαίωσε ότι έγινε πατέρας ενός δεύτερου παιδιού με τη θετή του κόρη, Jana Bezuidenhout, 35 ετών.

Ο πατριάρχης της οικογένειας, παντρεύτηκε το μοντέλο Maye Haldeman Musk το 1970, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Τον Elon, την Kimbal και την Tosca.

Το ζευγάρι χώρισε το 1979, προτού ο Έρολ παντρευτεί την Heide Bezuidenhout, μια νεαρή χήρα η οποία είχε ήδη δύο παιδιά, ανάμεσα στα οποία και η Jana. Οι δυο τους χώρισαν μετά από 18 χρόνια γάμου. Η οικογένεια εξεπλάγη όταν έμαθε πως η Jana έμεινε έγκυος από τον Έρολ το 2017. Κάτι που οδήγησε σε καβγά ανάμεσα στον Έρολ και τον Έλον, με τον τελευταίο να εξοργίζεται με τον πατέρα του που είχε αφήσει έγκυο την ετεροθαλή αδερφή του.

Το οικογενειακό δέντρο του Musk είναι «περίπλοκο» – και μεγαλώνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Ο Έρολ έχει επτά παιδιά, ενώ ο Έλον έχει 10 απογόνους.

Ο 76χρονος πατριάρχης Μασκ και η 35χρονη έφεραν στον κόσμο το κοριτσάκι το 2019, η είδηση επιβεβαιώθηκε ​​μόλις την Τετάρτη. Όπως είπε στη Sun: «Το μόνο πράγμα για το οποίο βρισκόμαστε στη Γη είναι να αναπαράγουμε». Οι δυο τους έχουν ήδη ένα 5χρονο αγόρι, τον Έλιοτ Ρας, που γεννήθηκε το 2017.

Ο πατέρας του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ συμμερίζεται την επιθυμία του διάσημου γιου του να τεκνοποιήσει, με την παραδοχή του να έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο Έλον απέκτησε δύο παιδιά με ένα στέλεχος στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Neuralink, εβδομάδες πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί του με την πρώην κοπέλα του Γκράιμς.

Υπενθυμίζεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απέκτησε δίδυμα με την 36χρονη Shivon Zilis, στέλεχος της εταιρείας του τσιπ εγκεφάλου Neuralink.

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την κρίση υποπληθυσμού», έγραψε ο Μασκ στο Twitter την περασμένη Πέμπτη. «Το ποσοστό γεννήσεων που καταρρέει είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει μακράν ο πολιτισμός» είπε.

Ο Έρολ παραδέχτηκε ότι η εγκυμοσύνη της Jana δεν ήταν «προγραμματισμένη» και είπε πως δεν ζουν πλέον μαζί, επικαλούμενος τη διαφορά ηλικίας τους 41 ετών.

«Δεν είναι πρακτικό. Είναι 35», δήλωσε ο Έρολ. «Τελικά, αν είμαι ακόμα κοντά μου, μπορεί να έρθει μαζί μου» είπε και πρόσθεσε: «Κάθε άνδρας που παντρεύεται μια (νεότερη) γυναίκα, ακόμα κι αν νιώθει πολύ χαρούμενος, θα είναι ωραίο για λίγο, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο κενό… και αυτό το κενό θα φανεί».

Ο γιος του Έρολ και της Τζάνα, που γεννήθηκε το 2017, ονομάζεται Έλιοτ Ρας και έχει το παρατσούκλι «Ρούσι». Ωστόσο, ο Έρολ δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα της κόρης τους, η οποία γεννήθηκε το 2019.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ζευγάρι, ο Έρολ είπε ότι η Τζάνα μαζί με τα δύο μικρά παιδιά τους, αποφάσισαν να μείνουν στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής ωστόσο δεν άντεξε.

«Πέρασαν μερικές μέρες εδώ πριν από περίπου έξι μήνες. Τα παιδιά άρχισαν να μου σπάζουν τα νεύρα», δήλωσε με ειλικρίνεια. «Μου έλειψαν όταν έφυγαν» είπε.

Ο Έρολ παραδέχτηκε ότι δεν είχε ζητήσει από την Τζάνα τεστ πατρότητας για να βεβαιωθεί ότι ήταν ο πατέρας της 3χρονης πλέον κόρης τους λέγοντας: «Δεν έχω ελέγξει το DNA της. Αλλά μοιάζει ακριβώς με τις άλλες κόρες μου… Άρα είναι αρκετά προφανές, ξέρετε».

Ο πλούσιος επιχειρηματίας δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλες γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έχει κάνει μαζί τους παιδιά.

«Έξι γυναίκες ισχυρίζονται ότι το παιδί τους είναι παιδί μου αυτή τη στιγμή. Προφανώς είναι καιροσκόποι», είπε. «Υπήρξε μια περίοδος στο Γιοχάνεσμπουργκ τη δεκαετία του ’80 που έβγαινα κάθε βράδυ με μια διαφορετική γυναίκα. Είχα πολλά ραντεβού. Οπότε είναι πολύ κατανοητό ότι κάποιες από αυτές θα μπορούσε να γυρίσει και να πει, «Αυτό είναι το παιδί σου. Είναι πιθανό».

Πάντως, ο Έρολ (επισήμως) έχει λιγότερα παιδιά από τον πιο διάσημο γιο του, τον Έλον, ο οποίος είναι πατέρας 10 παιδιών.

Εν τω μεταξύ, ο 76χρονος πατριάρχης λέει ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κάνει περισσότερα παιδιά στο μέλλον: «Αν μπορούσα να κάνω άλλο παιδί, θα το έκανα. Δεν μπορώ να δω κανέναν λόγο να μην το κάνω» συμπλήρωσε.