Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Εθνική Ομοσπονδία Γυναικείων Ινστιτούτων, η πριγκίπισσα Κέιτ μοιράστηκε ένα… απολαυστικά ανθρώπινο μυστικό της: το μπράουνι που έφτιαξε και δεν άρεσε καθόλου στον πρίγκιπα Οουίλιαμ!

Με αυτοσαρκασμό και χαμόγελο, η Κέιτ παραδέχθηκε ότι έμαθε με τον «δύσκολο τρόπο» πως οι ξηροί καρποί στα μπράουνι δεν περνούν απαρατήρητοι από τον αυστηρό γευσιγνώστη σύζυγό της.

Ενώ η Κέιτ απολάμβανε ένα κομμάτι κέικ με κομματάκια σοκολάτας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας δοκίμασε ένα σοκολατένιο μπράουνι και ένα κομμάτι κέικ πορτοκαλιού και Campari πριν του συστηθούν οι γυναίκες που τα έφτιαξαν.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσπευσε να επαινέσει το μπράουνι (και την παρασκευάστριά του), προσθέτοντας: «Και ξέρω από μπράουνι», ενώ η σύζυγός του αστειεύτηκε με νόημα: «Ο Γουίλιαμ είναι πολύ επιλεκτικός σε αυτό». Ο λόγος για τον οποίο ο πρίγκιπας το επαινέσε; Το γεγονός ότι το μπράουνι δεν περιείχε ξηρούς καρπούς. «Ποτέ μην βάζεις ξηρούς καρπούς σε ένα μπράουνι», επέμεινε, κάτι που προκάλεσε την Κέιτ να αστειευτεί: «Έπρεπε να το μάθω με τον δύσκολο τρόπο». Το βασιλικό ζευγάρι έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις μαγειρικές του ικανότητες και τις διατροφικές του προτιμήσεις, αλλά φαίνεται ότι οι ξηροί καρποί στα μπράουνι είναι ένα μεγάλο ταμπού, ακόμα και όταν προστίθενται με αγάπη από τη σύζυγό του. 

«Πολλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τους ξηρούς καρπούς λόγω της σκληρής υφής τους, η οποία μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την απαλότητα των επιδορπίων όπως τα μπράουνι, καθώς και να αλλάζει την ένταση της γεύσης σοκολάτας του μπράουνι», λέει στο hellomagazine.com η Lucia Stansbie, διπλωματούχος διατροφολόγος. Ωστόσο, αν μπορείτε να τους ανεχτείτε, οι ξηροί καρποί είναι μια ευεργετική προσθήκη στα μπράουνι -ακόμα και αν δεν έχουν λάβει την επίσημη έγκριση!

«Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή προσθήκη στα brownies, καθώς είναι πηγή υγιεινών λιπαρών και πρωτεϊνών, που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από επιδόρπια όπως τα μπράουνι», προσθέτει η Stansbie.

«Οι ξηροί καρποί μπορούν, επίσης, να αποτελέσουν πηγή βιταμινών και μετάλλων, με τα καρύδια Βραζιλίας να είναι μια εξαιρετική πηγή σεληνίου, τα φιστίκια να είναι πηγή καλίου και τα καρύδια να είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα».

Αυτό είναι κάτι που ο πρώην βασιλικός σεφ, Darren McGrady, θα γνώριζε όταν έφτιαχνε μπράουνι για τον Γουίλιαμ και τον Χάρι. Συνήθιζε να τα φτιάχνει με εσπρέσο, το οποίο, όπως έλεγε, «έδινε ενέργεια» στα αγόρια και θα τον έβαζε σε «μεγάλο μπελά» με τη νταντά τους αν το ανακάλυπτε.