Πριν ακόμη γίνει επίσημη η σχέση τους, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να ζήτησε κάτι από την Νταϊάνα που εκείνη θεώρησε «ανάρμοστο».

Όπως αποκαλύπτεται σε βιογραφία της πριγκίπισσας, ο Κάρολος της πρότεινε να διακοσμήσει την έπαυλή του, το Highgrove House -παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καν αρραβωνιαστεί. Μια στιγμή που, εκ των υστέρων, φαντάζει ενδεικτική των διαφορετικών κόσμων από τους οποίους προέρχονταν.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1977, όταν ο Κάρολος επισκεπτόταν τη μεγαλύτερη αδελφή της Νταϊάνα, τη Lady Sarah (την τότε φίλη του), στο κτήμα των Spencer, το Althorp House. Ο Κάρολος φέρεται να είδε τη μέλλουσα σύζυγό του ως ένα «χαρούμενο» κορίτσι πριν το ειδύλλιο ανθίσει αρκετά χρόνια αργότερα, το 1980.

Πριν το ζευγάρι ανακοινώσει τον αρραβώνα του τον Φεβρουάριο του 1981, φέρεται να είχαν συναντηθεί μόνο 13 φορές -και σε μία από αυτές ο Κάρολος έκανε ένα αίτημα που η Νταϊάνα βρήκε «μάλλον ανάρμοστο».

Highgrove House

Ο γιος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ κοιτούσε ήδη το μέλλον με την τότε κοπέλα του, ξεναγώντας την στο αγαπημένο του σπίτι, το Highgrove House, το οποίο αγόρασε το 1980.

«Κατά τη διάρκεια εκείνου του πρώτου Σαββατοκύριακου, ο πρίγκιπας Κάρολος ξενάγησε την Νταϊάνα στο Highgrove, το σπίτι 353 στρεμμάτων στο Gloucestershire που είχε αγοράσει τον Ιούλιο -τον ίδιο μήνα που είχε αρχίσει να την φλερτάρει», έγραψε ο Andrew Morton στη βιογραφία του, «Diana: Her True Story – In Her Own Words».

«Καθώς την ξεναγούσε στην έπαυλη των οκτώ υπνοδωματίων, ο πρίγκιπας της ζήτησε να οργανώσει την εσωτερική διακόσμηση. Του άρεσε το γούστο της, αν και εκείνη θεώρησε ότι ήταν μια «πολύ ανάρμοστη» πρόταση, καθώς δεν ήταν καν αρραβωνιασμένοι».

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα παντρεύτηκαν στις 29 Ιουλίου 1981 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, πριν μετακομίσουν στο Highgrove στην εξοχή του Gloucestershire. Εδώ πέρασαν πολλά από τα παιδικά τους χρόνια οι γιοι τους, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, που γεννήθηκε το 1982, και ο πρίγκιπας Χάρι, που γεννήθηκε το 1984.

Οι εσωτερικοί χώροι του Highgrove

Highgrove House

Οι εσωτερικοί χώροι του Highgrove House παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό, καθώς η κατοικία λειτουργεί ως ιδιωτικό καταφύγιο για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και δεν είναι επισκέψιμη. Ωστόσο, λίγο πριν ο βασιλιάς Κάρολος εγκατασταθεί εκεί, είχε δοθεί στη δημοσιότητα μια σπάνια φωτογραφία από το σαλόνι της έπαυλης. Στην εικόνα διακρίνονται ένας φλοράλ καναπές με ασορτί κουρτίνες, διακριτές πολυθρόνες, μια ξύλινη συρταριέρα και επιτραπέζια φωτιστικά με λουλουδάτα σχέδια -στοιχεία που αποπνέουν μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας και παραδοσιακής αισθητικής.

Το 1982, μόλις ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα μετακόμισαν, μια έγχρωμη φωτογραφία αποκάλυψε πώς το ζευγάρι έβαλε την προσωπική του σφραγίδα σε ένα από τα σαλόνια. Ο Κάρολος καθόταν σε έναν κρεμ καναπέ με πράσινα και μπλε μοτίβα μαξιλαριών, δίπλα σε ένα τραπεζάκι από σκούρο ξύλο καστανιάς με κορνιζαρισμένες φωτογραφίες στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, αρκετές φωτογραφίες δείχνουν τον Κάρολο και τη Νταϊάνα να παίζουν με τους γιους τους στους κήπους, μεταξύ άλλων σε ένα παιδικό αναρριχητικό πλαίσιο και μια τσουλήθρα.

Πάθος για τον κήπο

Highgrove House

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εντυπωσιακούς κήπους του Highgrove -ένα έργο ζωής και προσωπικού πάθους του βασιλιά Καρόλου, στο οποίο αφιέρωσε χρόνια φροντίδας και δημιουργικής έμπνευσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το hellomagazine.com, «Όταν η Αυτού Μεγαλειότης έφτασε για πρώτη φορά, το Highgrove διέθετε ελάχιστα περισσότερα από έναν παραμελημένο λαχανόκηπο, ένα κατάφυτο δασάκι, μερικά βοσκοτόπια και μερικές κούφιες βελανιδιές.

«Σήμερα, χάρη στην ακούραστη εργασία πολλών ανθρώπων, οι κήποι του Highgrove αποκαλύπτουν μια αλληλουχία αρμονικά συνδεδεμένων χώρων, που θυμίζουν προσωπικούς πίνακες ζωγραφικής γεμάτους έμπνευση και χαρακτήρα. Κάθε κήπος αντανακλά τα πάθη και τα ενδιαφέροντα του Βασιλιά, ενώ το Highgrove υποδέχεται πλέον ετησίως μέχρι 40.000 επισκέπτες».

«Πάνω απ’ όλα, το Highgrove είναι το οικογενειακό σπίτι των Αυτού Μεγαλειότητων του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της Βασίλισσας Καμίλας».