Μια σταρ της K-pop ζήτησε συγγνώμη, αφού οι εξοργισμένοι θαυμαστές της την κατηγόρησαν για «προδοσία» κι αυτό επειδή έχει… φίλο. Οι θαυμαστές φέρεται να οδήγησαν ένα φορτηγό στο πρακτορείο της ποπ σταρ, Karina, αφού έμαθαν ότι βγαίνει με τον ηθοποιό, Lee Jae-wook. «Δεν είναι αρκετή η αγάπη που σου δίνουν οι θαυμαστές σου;», έγραφε μια ηλεκτρονική πινακίδα στο όχημα.

Σε μια επιστολή που αναρτήθηκε στο Instagram, η ίδια υποσχέθηκε «να επουλώσει τις πληγές» που είχε προκαλέσει.

«Ζητώ συγγνώμη που σας εξέπληξα τόσο πολύ», έγραψε η 23χρονη, υποσχόμενη να δείξει μια «πιο ώριμη και εργατική πλευρά» στο μέλλον. Η τραγουδίστρια, με το πραγματικό όνομα Yu Ji-min, ηγείται των aespa από το ντεμπούτο τους το 2020, με το σινγκλ «Black Mamba». Πέρυσι, το άλμπουμ τους «My World», που έσπασε ρεκόρ, πούλησε 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα στη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Οι αστέρες της ποπ στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία εργάζονται σε μια απίστευτα πιεστική βιομηχανία, όπου τέτοιες προσωπικές αποκαλύψεις μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Μόλις πριν από μία δεκαετία, ήταν κοινή πρακτική για τα πρακτορεία K-pop να απαγορεύουν στα νέα αστέρια να βγαίνουν ραντεβού ή ακόμα και να έχουν προσωπικό κινητό τηλέφωνο, και ακόμη και τώρα η παραδοχή ρομαντικών σχέσεων συχνά θεωρείται σκανδαλώδης για τους θαυμαστές.

Τον περασμένο Αύγουστο, το BBC ανέφερε πως η σχέση της τραγουδίστριας των Blackpink, Jisoo, με τον ηθοποιό, Ahn Bo-hyun, συγκλόνισε τον κόσμο της K-pop. Ορισμένοι ειδικοί δήλωσαν τότε στο BBC ότι τα πρακτορεία των ποπ σταρ προσπαθούν να τους πουλήσουν ως «ρομαντικά διαθέσιμα» είδωλα.

Η είδηση για τη σχέση της Karina έγινε γνωστή στις 27 Φεβρουαρίου, με την ίδια και τον Lee, 25 ετών, να επιβεβαιώνουν αργότερα ότι οι δυο τους είχαν γνωριστεί πέρυσι. Το πρακτορείο του Lee, C-JeS Studio, ζήτησε «σεβασμό… καθώς αυτό αφορά την ιδιωτική του ζωή».

Αλλά ορισμένοι από τους θαυμαστές της Karina οδήγησαν φορτηγό στα κεντρικά γραφεία της SM Entertainment, της εταιρείας που ίδρυσε και διαχειρίζεται τις aespa. Αυτά τα φορτηγά έχουν γίνει συνηθισμένη πρακτική που χρησιμοποιείται από τους φαν της K-pop, για να δείξουν υποστήριξη ή δυσαρέσκεια.

«Δεν είναι αρκετή η αγάπη που σας δίνουν οι θαυμαστές της Karina; Γιατί επιλέξατε να προδώσετε τους θαυμαστές; Παρακαλώ ζητήστε άμεσα συγγνώμη. Διαφορετικά, θα δείτε μείωση στις πωλήσεις των άλμπουμ και άδεια καθίσματα στις συναυλίες», έγραφε ένα από αυτά τα μηνύματα.