Μία πολύ άσχημη είδηση μετέφερε η εκπομπή Mega Καλημέρα το πρωί της Τρίτης 19/12, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Φλωρινιώτης, ο γιος του αείμνηστου Γιάννη, έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 39 ετών.

Περίπου έξι μήνες μετά τον χαμό του Γιάννη Φλωρινιώτη, όπου η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος, ο Νίκος, δεν κατάφερε βγει νικητής από τη μάχη με την επάρατη νόσο και άφησε την τελευταία του πνοή, με την αδερφή του, Αννούλα, να επιβεβαιώνει την είδηση στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, εκεί όπου από τα κλάματα δεν μπορούσε να μιλήσει.

Ο γνωστός τραγουδιστής – γιος του αείμνηστου, Γιάννη Φλωρινιώτη το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, όπως είχε γνωστοποιήσει και μέσα από τα social media και από εκεί είχε δώσει και την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και τη Μαρία Βλάχου, η οποία βγήκε στον αέρα στις 29 Νοεμβρίου. Τότε είχε πει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «Πρώτα ο Θεός πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι λίγο καταβεβλημένος γιατί έκανα μια εξέταση που με πείραξε λίγο, είχα αρκετούς πόνους, έκανα εμετούς. Έχω πολύ θετική σκέψη και πιστεύω ότι ο πατέρας μου με προσέχει από κει ψηλά».

Η τελευταία του ανάρτηση

Στις 28/11 ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε δημοσιεύσει στο instagram στιγμιότυπο από την επίσκεψη που δέχτηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τον χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς στο πλευρό του είχε βρεθεί ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ήταν από τους πρώτους που έμαθε για τη σκληρή αυτή μάχη και πήγε στο νοσοκομείο, εκεί όπου του χάρισε το βιβλίο του μαζί με μία αφιέρωση.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα για την τιμή που μου έκανε και ήρθε να με δει στο νοσοκομείο και να μου χαρίσει το βιβλίο του υπογράφοντάς το, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ήταν από τους πρώτους όταν έμαθε για το πρόβλημα υγείας μου και με πήρε τηλέφωνο να μου δώσει κουράγιο», έγραψε ο Νίκος Φλωρινιώτης και ανέβασε μερικές φωτογραφίες στο Instagram, με τον ίδιο, την αδερφή του, Άννα και τον γνωστό δημοσιογράφο.

Η κοινή συνέντευξη με τη μητέρα και την αδελφή του και η αποκάλυψη για το θέμα υγείας

Μετά τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη, η Μάχη Φλωρινιώτη και τα παιδιά της Άννα Φλωρινιώτη και Νίκος Φλωρινιώτης είχαν φιλοξενηθεί στο Πρωινό στις 12/06/2023 για να μιλήσουν για το πολυαγαπημένο τους πρόσωπο.

Ο Γιώργος Λιάγκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σχολίασε πως ο Νίκος Φλωρινιώτης ήταν ο πιο συγκινημένος από όλους.

«Πιστεύω ότι ήθελε και θέλει να συνεχίσουμε την πορεία του. Τώρα ξεσπάω γι’ αυτό με βλέπεις έτσι. Έμενα και με τους γονείς μου. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου, είμαι με χάπια», είχε εξομολογηθεί ο Νίκος Φλωρινιώτης με τη μητέρα του να συμπληρώνει: «Ο Νίκος ειδικά δεν πρέπει να στεναχωριέται. Δεν είναι της παρούσης. Δεν πρέπει να στενοχωριέται το μικρό παιδί».

«Καταλαβαίνω ότι κάποιο θέμα υπάρχει κι εύχομαι να πάνε όλα καλά» είχε πει από την πλευρά του ο Γιώργος Λιάγκας. «Μπορεί να είναι κάτι που αφορά να είναι το σύνολο του κόσμου, αλλά δεν είναι της παρούσης. Υπάρχει κάποιο θεματάκι» είχε εκμυστηρευτεί η Μάχη Φλωρινιώτη.