Συνέντευξη στο Architectural Digest έδωσε ο Ρόμπερτ Πάτινσον και σε αυτήν αποκάλυψε πως υπήρχε μία εποχή που έμενε σε μία φουσκωτή βάρκα μέσα στο σπίτι του. Η βάρκα μάλιστα λειτουργούσε ταυτόχρονα ως καναπές, κρεβάτι και τραπέζι τραπεζαρίας.

«Υπήρξε μια εποχή που το μόνο έπιπλο που είχα για περίπου έξι μήνες ήταν μία φουσκωτή βάρκα, που ήταν ταυτόχρονα καναπές, κρεβάτι και τραπέζι τραπεζαρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ήταν μια επιλογή που αγαπούσε πολύ, όμως προκαλούσε προβλήματα στην πλάτη του.

Ο Πάτινσον, γνωστός για τους ρόλους του στο «The Lighthouse», το «Twilight» καθώς και στο «The Batman», έχει πλέον στραφεί στον σχεδιασμό επίπλων, συνεργαζόμενος με τη σχεδιάστρια Nicole Gordon για την κατασκευή του καναπέ των ονείρων του.

Με δύο στρογγυλεμένους βραχίονες που προεξέχουν σαν γιγάντιοι λοβοί αυτιών, ο καναπές καλύπτεται από λευκό λινό βελούδο με βάση από ροζ όνυχα.

Το σχέδιο προήλθε από τα σκίτσα του Πάτινσον για έπιπλα που πίστευε ότι «θα έκαναν τους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο», όπως δήλωσε στο Architectural Digest.

«Τα σχέδια έχουν δυσανάλογα υπερμεγέθη στοιχεία και είναι αρκετά διασκεδαστικά», συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Πάτινσον.

Μαζί με τη σχεδιάστρια, ανέπτυξαν αυτές τις ιδέες σε ένα προσχέδιο, προτού συνεργαστούν με τον αρχιτέκτονα-σχεδιαστή Andrea Cadioli και την ειδική στις ταπετσαρίες Claudia Bracamontes για να κατασκευάσουν τον καναπέ. Ο καναπές εκτίθεται τώρα σε κατάστημα με αντίκες, αλλά και στον εκθεσιακό χώρο JF Chen.

Ο ηθοποιός, έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να ασχοληθεί με την τέχνη, επιμελούμενος έξι έργα τέχνης για μια δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.