Η είδηση του θανάτου «έσκασε σαν βόμβα» το πρωί της Παρασκευής (14/10). Ο δις αργυρός ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή στα 43 του νικημένος από μία σπάνια μορφή καρκίνου το καρκίνωμα NUT.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του που δημοσιεύθηκε λίγο μετά τον θάνατό, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βασανίστηκε δύο ολόκληρα χρόνια.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Τι είναι όμως το καρκίνωμα NUT

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το καρκίνωμα NUT είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος κακοήθης όγκος.

«Ουσιαστικά έχει άγνωστη προέλευση, δηλαδή δεν ξέρουμε από πού ξεκινάει» τονίζει ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Εμφανίζεται στα όργανα της μέσης γραμμής των νέων και των παιδιών για αυτό λέγεται και “καρκίνος της μέσης γραμμής“» συμπληρώνει.

«Πρωτοπεριγράφηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90′. Είναι ουσιαστικά ένας όγκος που πιάνει τον πνεύμονα, τον υπεζωκότα, που είναι η μεμβράνη που υπάρχει γύρο από τον πνεύμονα, τον θύμο αδένα και την καρδιά και έχει πολλές γενετικές ανωμαλίες» μας εξηγεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η συγκλονιστική του ανάρτηση και η τελευταία του επιθυμία

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στη ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες.

Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου» τονίζει ο 43χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ψυχής τους και τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή…

Posted by Alexandros Nikolaidis on Thursday, October 13, 2022