Ένα εφιαλτικό σενάριο απεικονίζει ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ αναφορικά με την ινδική μετάλλαξη Δέλτα.

Ο Dr Vivek Murthy μίλησε στο CNN την Τετάρτη το πρωί και δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας πως στο μέλλον μια νέα μετάλλαξη του ιού μπορεί να τινάξει στον αέρα το παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Προειδοποίηση για τη μετάλλαξη Δέλτα: Αν δεν έχεις εμβολιαστεί, είσαι σε μπελάδες

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Δέλτα, το πιο μολυσματικό στέλεχος του κορονοϊού μέχρι στιγμής, ο Murthy είπε: «Τα καλά νέα είναι πως αν έχεις εμβολιαστεί, αν έχεις εμβολιαστεί πλήρως, αυτό σημαίνει δύο εβδομάδες μετά την τελευταία δόση, τότε υπάρχουν καλές ενδείξεις πως έχεις έναν καλό βαθμό προστασίας απέναντι στον ιό. Αν όμως δεν έχεις εμβολιαστεί, είσαι σε μπελάδες. Αυτή είναι μια σοβαρή απειλή και τη βλέπουμε να μεταδίδεται μεταξύ των ανεμβολίαστων ανθρώπων».

Και πρόσθεσε: «Αν είσαι πλήρως εμβολιασμένος, οι πιθανότητες να αρρωστήσεις και να μεταδώσεις τη μόλυνση είναι χαμηλές. Το κεντρικό μήνυμα της Δέλτα είναι εμβολιαστείτε, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσεις τον εαυτό σου από αυτή τη μετάλλαξη και από τις άλλες που έχουμε δει παλιότερα».

Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ είπε ακόμα πως οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι «αρκετά προστατευμένοι» από τον κορονοϊό, σημειώνοντας πως «κανείς δεν είναι στο 100% όμως».

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να ξαναρχίσει να φορά τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.