Ένας (απολύτως υγιής) 32χρονος άνδρας από το Λίβερπουλ εξεπλάγη δυσάρεστα όταν ενημερώθηκε, από λάθος του συστήματος, ότι είναι σε σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Λίαμ Θορπ παραξενεύτηκε όταν ενημερώθηκε πως είναι στην ομάδα προτεραιότητας Νο6 για τον εμβολιασμό. Έτσι, τηλεφώνησε στον γιατρό του για να δει μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος.

Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με τα αρχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), ο Θορπ έχει ύψος… 6,2 εκατοστά και όχι 1,88 μέτρα. Αυτό, σε συνδυασμό με το βάρος του, σήμαινε πως ο δείκτης μάζας σώματός του είναι 28.000, ένας ΔΜΣ που ήταν 1.000 φορές πάνω από τον μέσο όρο στη Βρετανία.

Και καθώς σύμφωνα με το NHS τα άτομα που έχουν δείκτη μάζας σώματος 30-39,9 θεωρούνται «νοσηρώς παχύσαρκα», ο Θορπ… τερμάτισε το ΔΜΣ.

«Έχω πάρει μερικά κιλά μλεσα στο lockdown, αλλά αιφνιδιάστηκα που έφτασα σε στάδιο κλινικής, παθολογικής παχυσαρκίας», σχολίασε χαριτολογώντας ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η επιτροπή προμηθειών του NHS στο Λίβερπουλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Θορπ γιατί πήγε και το έλεγξε όταν ενημερώθηκε ότι μπορεί να εμβολιαστεί. «Μπορώ να δω την αστεία πλευρά αυτής της ιστορίας, αλλά αναγνωρίζω ότι υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», παραδέχθηκε η δρ. Φιόνα Λέμενς.

«Γίνονται εκατομμύρια ιατρικά ραντεβού κάθε ημέρα και ενώ φροντίζουμε να βεβαιωνόμαστε ότι τα αρχεία είναι ακριβή, περιστασιακά γίνονται και κάποια λάθη», συμπλήρωσε η ίδια.