Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στη βασίλισσα Ελισάβετ πως δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Μετά από συζητήσεις με τον πρίγκιπα Χάρι, η βασίλισσα έχει γραπτή επιβεβαίωση ότι αποσύρονται από το έργο της βασιλικής οικογένειας και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν με τις αρμοδιότητες και καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, τονίζεται ότι η απόφασή τους προκαλεί θλίψη, ωστόσο ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

Με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του ενός έτους και αφού το ζευγάρι αποφάσισε ότι δεν θα ανακαλέσει την απόφασή του, ο δούκας του Σάσεξ χάνει τα πολύ προσφιλή του στρατιωτικά αξιώματα, ενώ η σύζυγός του χάνει τις φιλανθρωπικές της αναθέσεις

Εκπρόσωπος της Μέγκαν και του Χάρι δήλωσε, σύμφωνα με το BBC: «Όπως αποδεικνύεται από το έργο τους τον τελευταίο χρόνο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον και τις υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο και έχουν προσφέρει τη συνεχή υποστήριξή τους στους οργανισμούς που έχουν εκπροσωπήσει, ανεξάρτητα από τον επίσημο ρόλο. Μπορούμε όλοι να ζήσουμε μια ζωή προσφοράς. Η προσφορά είναι οικουμενική».

Η είδηση – βόμβα «έσκασε» πριν από περίπου έναν χρόνο μέσω της επίσημης σελίδας τους στο instagram, όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν γνωστό πως εγκαταλείπουν την πριγκιπική ζωή, τονίζοντας πως θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και θα αφήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα».

Στη συνέχεια έκαναν γνωστό πως: «Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής».

TAGS