Αντιμέτωπος με βαρύτατα αδικήματα είναι, πλέον, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος καθώς μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Η μητέρα του 15χρονου πρώην φιλοξενούμενου στη δομή του Βόλου, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης μίλησε στο MEGA και ζήτησε ο ιδρυτής της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο».

Το MEGA έφερε στο φως το υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελέα πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», στο οποίο περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όσο βρισκόταν στις δομές.

«Μέλη της ”Κιβωτού” ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες, που είχαν στα χέρια τους. Όσο με χτυπούσαν παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν, και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε».

Καταθέσεις «φωτιά» των ανηλίκων σε βάρος του πατέρα Αντώνιου

Τα όσα είχαν περιγράψει στις καταθέσεις τους ο 15χρονος και ο 19χρονος για σεξουαλική κακοποιήσή τους από τον πατέρα Αντώνιο συνεχίζουν να σοκάρουν.

«Το καλοκαίρι στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου», αναφέρει ο 19χρονος στην κατάθεσή του.

Η Κλειώ Παπαντολέων, δικηγόρος του 19χρονου δήλωσε: «Είχε μία φοβερή αγωνία για την εξέλιξη αυτή γιατί ξέρετε τα παιδιά αυτά δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν. Η εμπιστοσύνη έχει διαλυθεί τελείως. Είναι ικανοποιημένος και υπάρχει επίγνωση ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ο πατήρ Αντώνιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του

«Φέρομαι να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην ”Κιβωτό του Κόσμου” από την ηλικία των 6 ετών και μολονότι περιγράφομαι ως δήθεν παιδόφιλος, ο ίδιος επιμελούμαι της μεταφοράς του στον Βόλο και την Καλαμάτα. Ποιος θύτης άραγε απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα της αμέσου επιρροής του;»