Προς το ανατολικό Αιγαίο εκτονώνεται σήμερα 4/4 το κύμα κακοκαιρίας που έφερε καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Καθώς υποχωρεί, αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αφήνει ασταθείς αέριες μάζες με αποτέλεσμα ο καιρός και σήμερα να παραμένει άστατος. Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Η ουσιαστική βελτίωση θα ξεκινήσει από το απόγευμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα νότια 18-20 βαθμούς.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με μπόρες και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εκτονώνονται προς την περιοχή της Καρύστου. Ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων προς το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός, με μπόρες κατά διαστήματα και ο υδράργυρος στους 16 βαθμούς.

Ο άστατος καιρός θα επιμείνει και αύριο Τετάρτη 5/4, χωρίς τόσο έντονα φαινόμενα, με την αστάθεια να περιορίζεται, όπως και την Πέμπτη. Την Παρασκευή οργανώνεται βαρομετρικό χαμηλό μέχρι και την Κυριακή. Η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, με τις συνθήκες να βελτιώνονται από τη Μεγάλη Πέμπτη και τον καιρό να είναι καλός μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.