Ξέσπασε δημόσια ο πατέρας της 20χρονης Κλαούντια που έχασε τη ζωή της στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς τόνισε ότι «έκλεισαν σπίτια» και ότι «πήραν ψυχές» οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του Ant1 δήλωσε πως «δεν έχει επικοινωνήσει κανένας από τους ιθύνοντες μαζί μου. Από τη σχολή μόνο με κάλεσαν. Όταν την σκέφτομαι, μου έρχεται στο μυαλό όταν μου έλεγε ότι θα πάω σε εκείνη τη σχολή και για έξι χρόνια θα την… τάιζα. Της είχα πει να μην στενοχωριέται, να προχωρήσει κι εγώ θα είμαι από πίσω σου».

Επίσης, σχετικά με τον τρόπο που έμαθε για την τραγωδία, είπε ότι «με πήρε η φίλη της από την Πάτρα και μου είπε ότι η Κλαούντια ήταν στο τρένο. Σηκώνομαι, πάω στο νοσοκομείο και δεν ήταν. Ψάχνω τη λίστα στα νοσοκομεία και δεν ήταν. Μου είπαν να περιμένω για να μου πάρουν DNA. Την Παρασκευή στις 21.00 με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι βρέθηκε το DNA…».

«Το μυαλό λειτουργεί… Από τη στιγμή που λειτουργεί το μυαλό, λειτουργεί και το σώμα. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Δηλαδή άμα πέσουμε κι εμείς, τι θα κάνουμε; Μετά θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα… Έχω άλλα δύο παιδιά. Τον πόνο μόνο εγώ τον ξέρω γι΄αυτούς τους γονείς. Περιμένω μία απάντηση από το κράτος. Τι θα μας πουν… Βάζαν το τρένο σε δύο γραμμές και έβαλαν το τρένο στην ίδια γραμμή; Τι είναι αυτά!», συμπλήρωσε ο πατέρας της Κλαούντια Λάτα. «Πήραν ψυχές, πήραν πολλά πράγματα… Κουράγιο σε αυτούς τους γονείς… Έκλεισαν σπίτια», πρόσθεσε στη συνέχεια.