Το Μουσικό Σχολείο Πάτρας, ξεκινώντας τις εκδηλώσεις του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη μουσική αφήγηση του παραμυθιού του Κάρολου Ντίκενς «Τα Χριστούγεννα του Τσιγκούνη» τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 21:00 το βράδυ στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Τέχνης & Πολιτισμού «Πολιτεία».

Η ιστορία του Εμπενίζερ Σκρούτζ, του Κάρολου Ντίκενς και η ιδιαίτερη επαφή του με το πνεύμα των Χριστουγέννων, αποτελούν το θεματικό πυρήνα της παράστασης.

Με δομικούς άξονες τη δραματοποιημένη αφήγηση και την αντιστικτική συνομιλία με πρωτότυπες, ειδικά για την παράσταση μελοποιημένες συνθέσεις, η ευρωπαϊκή χορωδία του σχολείου, πλαισιωμένη από ομάδα ηθοποιών, θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό τους ήχους της ορχήστρας.

Μια πολυπληθής ομάδα μαθητών και καθηγητών ζωγραφίζει με νότες, ήχους, μελωδίες, ρυθμό, κίνηση, λόγο και τραγούδι το χριστουγεννιάτικο καμβά της ιστορίας, με την ευχή να έχουν δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα όλα τα παιδιά του κόσμου.