Σε περίπτωση που θέλετε να ασχοληθείτε με επιχειρήσεις, το βέβαιο είναι ότι πρέπει οι άλλοι να σας πάρουν στα σοβαρά.

Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα έρευνα, υπάρχει τρόπος να αυξήσετε την αξιοπιστία σας σας με τη σωστή παρουσίαση, τις γνώσεις και τις ικανότητες διαχείρισης άλλων ανθρώπων.

Μερικές όμως συμβουλές για το τι να κάνετε σε επαγγελματικές συναντήσεις, θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Ένας καλός τρόπος για να κάνετε καλή εντύπωση είναι να αφήνετε τους ανθρώπους να μιλήσουν για τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ το να μιλά κανείς για τον εαυτό του, διεγείρει τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο που τον διεγείρει το σεξ ή ένα καλό γεύμα. Οπότε όταν οι άνθρωποι μιλούν για τις εμπειρίες τους, γίνονται πιο εύθραυστοι στους άλλους και όταν γίνονται πιο εύθραυστοι δημιουργούν κοινωνικούς δεσμούς και επενδύουν ο ένας στον άλλον.

Για να σας πάρουν στα σοβαρά πρέπει επίσης να ντυθείτε καταλλήλως. Ερευνητές του Princeton ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι χρειάζονται 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να καταγράψουν μία πρώτη εντύπωση, ουσιαστικά δηλαδή όσος χρόνος χρειάζονται για να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους. Ότι η πρώτη εντύπωση έχει τεράστια σημασία δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε στην τρίχα συνεχώς, αλλά ότι πρέπει να είστε προσεγμένοι και ταιριαστοί.

Μία δυνατή χειραψία δε σημαίνει ότι πρέπει να σφίξετε απλώς το χέρι κάποιου. Η δυνατή χειραψία είναι θέμα παρουσίας. Ειδικός λέει ότι στο δρόμο ή σε ένα χώρο, το κορμί σας πρέπει να είναι ίσιο και να δίνετε το χέρι σας με τρόπο που έχει σημασία. Να κοιτάτε τον άλλο στα μάτια. Μην κουνάτε το χέρι και στο τέλος της χειραψίας, να χαμογελάσετε οπωσδήποτε. Μία τέτοια χειραψία δείχνει σεβασμό.

Προσπαθήστε να ξέρετε τι συμβαίνει στον κόσμο. Ακόμη και αν πηγαίνετε να δώσετε συνέντευξη για να πάρετε μία δουλειά πολύ εξειδικευμένη, το να έχετε γενικές γνώσεις, αλλά και να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον κόσμο είναι κάτι που σίγουρα θα μετρήσει υπέρ σας.

Να είστε εξαιρετικά προετοιμασμένος, δηλαδή να ξέρετε υπερβολικά καλά τον τομέα σας. Αν θέλετε οι ιδέες σας να μετρήσουν, να είστε καλύτερα προετοιμασμένος από οποιονδήποτε άλλον.

Τα νούμερα μπορεί να εντυπωσιάσουν, όμως ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους είναι να λέτε καλές ιστορίες.