Σοβαρή κατά τόπους επιδείνωση του καιρού από τα βράδυ κυρίως της Τετάρτης (6/10) πρώτα στα βορειοδυτικά προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει στην αναλυτική του πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες ο καιρός αλλάζει από αύριο Τετάρτη αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα, με την υπόλοιπη χώρα να έχει ήλιο, με τα φαινόμενα από το βράδυ της ίδιας ημέρας να είναι κατά τόπους επικίνδυνα και ισχυρά.

Τα προγνωστικά στοιχεία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δείχνουν εμμονική συμπεριφορά του καιρού από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ ο καιρός θα είναι άστατος όλη αυτή την περίοδο με έντονα φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για την σοβαρή κατά τόπους επιδεινωση του καιρού από τα βράδυ κυρίως της Τεταρτης πρώτα στα βορειοδυτικά…Ποιες…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, October 5, 2021


Αργά το βράδυ της Τετάρτης στο κεντροβόρειο Ιόνιο αλλά και στην Ήπειρο θα ενταθούν οι μπόρες και οι καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ανέμους και χαλάζι αλλά και έντονη ραγδαιότητα.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση από αύριο Τετάρτη με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται ως εξής:

Θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης
Θερμοκρασίες το απόγευμα της Πέμπτης

Επικίνδυνα φαινόμενα την Πέμπτη

Την Πέμπτη το σύστημα που φέρνει έντονα φαινόμενα απλώνει τα πλοκάμια του και βορειονατολικότερα με τα βροχοσύννεφα να κινούνται από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα, η ραγδαιότητα των οποίων θα είναι σημαντική, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου. Ειδικά στα κεντροβορειοδυτικά της χώρας θέλει προσοχή, ενώ στο Ιόνιο οι νοτιάδες δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική.

Πότε έρχονται καταιγίδες στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου αργά τη νύχτα της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα περάσει ένα κύμα από μπόρες από την Αττική.

Ο καιρός θα είναι άστατος και το Σάββατο με μπόρες και καταιγίδες να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου: