Μετά από ψηφοφορία στην 26η έκθεση «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη, η Σάμος και η Χαλκιδική βραβεύτηκαν μέσα στους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός που γίνεται για 5η συνεχή χρονιά μέσα από την ιστοσελίδα του εκθεσιακού φορέα της HELEXPO, ανέδειξε τους πέντε περισσότερο αγαπημένους παραθαλάσσιους ελληνικούς προορισμούς για το 2010 που είναι η Σάμος, η Κρήτη, η Λευκάδα, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική.

Βραβεία ως αγαπημένοι ορεινοί προορισμοί αναδείχθηκαν ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, τα Ζαγοροχώρια, ο Όλυμπος, ο Παρνασσός και το Πήλιο, ενώ οι πέντε δημοφιλέστερες πόλεις είναι το Ναύπλιο, η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

Η λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, τα Ζαγοροχώρια, το Νυμφαίο Φλώρινας, το Πήλιο και η Σάμος ξεχώρισαν ως οι φιλικότερες προς το περιβάλλον περιοχές.

Καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα ανακηρύχθηκαν η Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, το Καϊμακσταλάν Πέλλας, ο Παρνασσός και το Σέλι Ημαθίας, ενώ οι Έλληνες φαίνεται να επιλέγουν ως προορισμούς εξωτερικού την Ισπανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων της «Philoxenia», από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.