Ικανοποιεί το υπουργείο τα αιτήματα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Προχωρά άμεσα η διαδικασία πρόσληψης 32 ατόμων


ΕΛΛΑΔΑ
23:35
17/10/2014
Ικανοποιεί το υπουργείο τα αιτήματα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
1
loading

Στην ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προχωρά το υπουργείο Μεταφορών τόσο όσον αφορά τη διαχείριση των τελών αεροναυτιλίας όσο και το θέμα των προσλήψεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, υπήρξε συμφωνία μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την τροποποίηση της υπ' αριθ. 1090/29-7-14 απόφασης, ώστε να μεταφερθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η κίνηση των δύο τραπεζικών λογαριασμών («Ε.Δ.-Λογαριασμός Τελών Διαδρομής που αποδίδονται από το Eurocontrol», «Ε.Δ.-Προϊόν από τη μετάβαση Μελλοντικών Εσόδων του Ε.Δ. από το Eurocontrol»).

Παράλληλα, αποφασίστηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης 32 ατόμων για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Υ.Π.Α., ώστε να αντιμετωπισθούν στοιχειώδεις ανάγκες του κλάδου.

Να σημειωθεί πως και τα δύο αυτά, αποτελούν βασικά αιτήματα των ελεγκτών, οι οποίοι και έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου αναμένεται η στάση των ελεγκτών.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η πρόσληψη έχει δρομολογηθεί από τη διοίκηση της ΥΠΑ ήδη από τον Μάρτιο του 2014, έπειτα από εισήγηση του διοικητή Δημήτρη Κούκη τον Ιανουάριο του 2014. Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το μισθολογικό κόστος των προσλήψεων, έχει περάσει στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ για το 2015, που έχει υποβληθεί στο Γενικό Λογιστήριο ήδη από τον Ιούλιο του 2014.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar flyer

    Γιατι τους χαλάτε την απεργία ρε παιδιά. 6 μερες αραγμένοι θα ήντουσαν. Κουράζονται πολυ οι καημένοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει