Στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, έστω και με αυστηρούς όρους. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι θα αποφασιστεί για τις εκκλησίες.

Η Εκκλησία επιθυμεί φέτος να είναι ανοικτοί οι ιεροί ναοί, ωστόσο ο φόβος για συνωστισμό στα προαύλια των εκκλησιών, ιδίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης παραμένει.

Στο πλαίσιο αυτό, τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και οι μονές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε χθες και σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΙΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Βουβή Εβδομάδα, εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων, προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.