Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει έναν ιερέα να διαπληκτίζεται με έναν πολίτη και στη συνέχεια να τον χαστουκίζει.

Το περιστατικό με τον ιερέα της της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης έγινε στη γειτονιά της Γιτιάς, στην πόλη της Κοζάνης την περασμένη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Ο παπάς δείχνει αρκετά εκνευρισμένος με τον πολίτη, που δέχεται το χαστούκι και ακούγεται να λέει «γιατί με βαράς;».

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω ιερέας, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, το Πάσχα του 2009 είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικο (στο Βατερό, όπου λειτουργούσε τότε), ενώ είχε προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Το 2016 καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης (εξαγοράσιμη ποινή) από το Μικτό Εφετείο Κοζάνης για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, αλλά αθωώθηκε για εκείνη της ασέλγειας σε ανήλικο. Ο ίδιος, τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο να προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξε αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου ή όχι, με τις πρώτες πληροφορίες του kozanimedia από πηγές προσκείμενες στη Μητρόπολη να αναφέρουν ότι «έχει κλείσει η υπόθεση δικαστικά και δεν υπάρχει θέμα».

Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που, πριν από μερικούς μήνες, ο συγκεκριμένος ιερέας εστάλη από τη Μητρόπολη σε δυο χωριά του Δήμου Σερβίων, στα οποία λειτουργεί εκ περιτροπής, καθώς επί χρόνια δεν υπήρχε άλλος ιερέας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο ιερέας, που υποστήριξε ότι προκλήθηκε από το άτομο που χαστούκισε (και ο οποίος είναι γνωστός του) γιατί του έβρισε τα Θεία, τέθηκε σε αργία.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το metalignitiki.gr.