Δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Μαγνησία, που από αύριο θα συγκαταλέγεται στις «κόκκινες» περιοχές, καθώς το επίπεδο συναγερμού ανεβαίνει.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, γνωστοποιώντας πως Θεσσαλονίκη και Σέρρες μπαίνουν από αύριο σε lockdown με μοντέλο Μαρτίου, «λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο “κόκκινο”».

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Και προειδοποιούμε, χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου: συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι απαράδεκτες.

Και μπορεί τέτοια μεμονωμένα περιστατικά από λίγους, να αναβαθμίσουν το επίπεδο κινδύνου, και συνεπώς και τα περιοριστικά μέτρα, σε βάρος των πολλών.

Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Ας το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι προβλέπεται για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου