Για την απόφαση ζωής που πήρε και αφορά την υιοθεσία ενός βρέφους από την Ουγκάντα το οποίο βρέθηκε μόνο και αβοήθητο σε χωράφι μιλάει η νέα του οικογένεια που βρίσκεται στην Κρήτη.

Πρόκειται όπως εξηγεί το ζευγάρι μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV για τον Άθωνα που πλέον είναι σχεδόν δύο ετών.

Το νεαρό ζευγάρι όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ταξίδεψε ως την Ουγκάντα για να τον γνωρίσει και να τον υιοθετήσει ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε μια δύσκολη διαδρομή που όμως άξιζε κάθε βήμα.

Η Τώνια και ο Γιάννης τόνισαν πως η διαδικασία δεν ήταν εύκολη. «Γραφειοκρατία και απόσταση έκαναν τα πράγματα δύσκολα» αναφέρουν και σημειώνουν πως ήταν τόσο αποφασισμένοι που ούτε καν η είδηση πως η Τώνια ήταν έγκυος δεν τους πτόησε.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια διακρατική υιοθεσία είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που ακολουθούνται σε μια υιοθεσία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα» εξηγούν.

«Ήταν κάτι το οποίο το ονειρευόμουν από μικρή» τονίζει η Τώνια.

Ο μικρός Άθωνας μίλησε επίσης στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού δηλώνοντάς πως είναι ευτυχισμένος.

Ο μικρός Άθωνας έγινε το πρώτο τους παιδί για ν’ ακολουθήσει λίγους μήνες μετά ο Ορφέας. Σαν, όπως λέει κι η Τώνια, «ο ένας να τράβηξε τον άλλο». Για το θέμα του ρατσισμού, η Τώνια σχολιάζει: «Αρχικά, το παιδί, είναι μαύρο. Και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε. Όπως εμείς είμαστε λευκοί, εκείνο είναι μαύρο… Όταν κάποιοι θα δουν τον Άθωνα 17 χρονών, ίσως 1,70, δεν ξέρω πως θα το δουν…» είπε η Τώνια.

«Η διαδικασία είναι ίδια, μόνο που ο δικός μας ο φάκελος μπαίνει σε μία διαδικασία μεταφράσεων, περνάει από την πρόξενο και έπειτα πηγαίνει στη χώρα, στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τη δική μας υπόθεση», σχολίασε η Τώνια, αναφορικά με τη διαδικασία της υιοθεσίας του Άθωνα.