«Στο ρεβεγιόν, όταν καλέσετε ακόμα και ένα ζευγάρι, δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασυμπτωματικός. Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1500 και τα 2000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία», ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, φτάσανε 25.000 αυτές τις μέρες και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών», σημείωσε η ίδια.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.

«Οι αρνητές θα συλλαμβάνονται. Τα πράγματα άλλαξαν. Είναι ένα μεγάλο υγειονομικό θέμα. Ακούσαμε τα νέα μέτρα. Θα γίνονται προσαγωγές και θα έχουμε αυτόφωρα. Συνιστώ στους νέους να μην μαζεύονται στις πλατείες. Τα πράγματα έχουν αγριέψει. Έχουμε να κάνουμε με την υγεία του κόσμου. Εμείς θα δουλεύουμε χωρίς ρεπό, χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις, χωρίς άδειες. Δεν γνωρίζω πώς θα μπορεί να μετακινηθεί κάποιος. Θα επανέλθουν νομίζω τα sms ή θα πρέπει να έχει κάποιο χαρτί που δικαιολογεί την παρουσία του έξω. Σε άλλη περίπτωση θα γίνονται προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα. Θα σκληρύνει πολύ η κατάσταση», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Σχετικά με το αν θα χρειάζεται μήνυμα ή κάποιο έγγραφο για να βγούμε έξω μετά τις δώδεκα, ο ίδιος σημείωσε ότι «Σήμερα νομίζω θα γίνει ανακοίνωση και θα υπάρξουν διευκρινήσεις για όλα αυτά. Το θέμα θα είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί πλέον κανείς δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα. Εκεί θα υπάρχουν πρόστιμα και παραβάτες».

«Σε 15 ημέρες από αύριο που θα βάλουμε μάσκες, θα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό», τόνισε η κ. Παγώνη.

Δείτε το βίντεο: