Υποδείξεις να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει φέρεται να δεχόταν από υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για τη φονική φωτιά στο Μάτι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος φέρεται να τον προέτρεψε να αποσιωπήσει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα αυτά φέρεται να τα έλεγε ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής Γιώργος Ματθαιόπουλος αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και αναφέρει πως σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πως θα κάνει τη δουλειά του: «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων Αντώνη Φούσα, ο πραγματογνώμονας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που, όπως καταγγέλλει, έχει δεχτεί: «Υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Δήλωση για το θέμα εξέδωσε και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δηλώνει πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου» αναφέρει.