Νέα δημοσκόπηση από την Pulse για τον ΣΚΑΪ σχετικά με την άποψη των πολιτών για το μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου σε 1.200 άτομα. Μεταξύ άλλων αποτυπώνεται η ανησυχία των Ελλήνων για την οικονομική τους κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφηκε η πρόθεση ψήφου, αλλά και το ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορονοϊού, πολύ ή αρκετά απάντησε το 63%, μέτρια το 20%, λίγο ή ελάχιστα το 13%.

Στο πόσο έχουν επηρεάσει η επιδημία και τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας το 53% απάντησε πως έχουν επηρεαστεί πολύ ή αρκετά, 19% μέτρια και 23% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ερώτηση πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση τα μέτρα το 66% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 15% μέτρια και 13% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Για την χαλάρωση των μέτρων και αν έγινε την κατάλληλη στιγμή, το 15% θεωρεί ότι έγινε νωρίτερα απ΄ ότι θα έπρεπε, το 63% πιστεύει ότι έγινε την κατάλληλη στιγμή και το 13% θεωρεί ότι τα μέτρα χαλάρωσης λήφθηκαν αργότερα απ΄ότι θα έπρεπε.

«Πώς αξιολογείτε τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό;». Σε αυτό το ερώτημα το 47% απάντησε σίγουρα θετικά, το 28% μάλλον θετικά, το 12% μάλλον αρνητικά και το 8% σίγουρα αρνητικά.

Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις του στην επιδημία το 44% την κρίνει θετικά και το 50% αρνητικά.

TAGS