Βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές, αναμένουμε σήμερα. Ο καιρός από τα δυτικά σταδιακά θα βελτιωθεί, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 2 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 και τοπικά έως και 20 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 19 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια – νοτιοανατολικά με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ, όπου από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά φτάνοντας τις βραδινές ώρες και τα 9 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από τα νότια από 3 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε βόρειους έως και 7 μποφόρ.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.