Ανακοίνωση του Κούγια για τα δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

«Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία τραγωδία, η οποία οφείλεται σε κρατική αμέλεια»


ΕΛΛΑΔΑ
10:59
15/11/2019
Ανακοίνωση του Κούγια για τα δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα
1
loading

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων, κάνει λόγο για εγκληματικές αμέλειες κρατικών λειτουργών που προκάλεσαν τη ζωή 24 συνανθρώπων μας.

«Σαν σήμερα, την 15/11/2017 από εγκληματικές αμέλειες κρατικών λειτουργών (ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος), έχασαν τη ζωή τους εικοσιτέσσερις συνάνθρωποί μας στη Μάνδρα.

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο στην υπόθεση αυτή, η οποία εκδικάζεται στις 24/1/2020, επέλεξε να εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων και θα βρίσκεται στο βήμα της πολιτικής αγωγής.

Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία τραγωδία, η οποία οφείλεται σε κρατική αμέλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

Σημειώνεται πως στις 24 Ιανουαρίου, η δικαιοσύνη καλείται να αποτιμήσει τις ενδεχόμενες ευθύνες των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για την τραγωδία.

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα κληθεί να ρίξει φως στα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες πολιτών. Η έρευνα της δικαιοσύνης εντόπισε παραλείψεις και δυσλειτουργίες των αρμόδιων υπηρεσιών, που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, δασάρχες αλλά και υπάλληλοι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι είναι: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη υπήρξε έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας και έργων ορεινής υδρονομίας ενώ εντοπίστηκαν από την έρευνα και πολεοδομικές παραβάσεις. Επιπλέον, καταγράφεται έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων όπως και παράλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Καρβας

    Άσε μας ρε Μουργο.
    Από τη μια αθώωνεις μπεμβεδακιδες που σκοτώνουν γιαγιάδες και παιδιά και την άλλη μέρα σε πιάνει ο πόνος για την Μάγουλα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει