Λέσβος: Υγειονομική «βόμβα» από τα λύματα στη Μόρια καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Καταγγέλλουν ότι έχουν ήδη πλημμυρίσει τον εφαπτόμενο στα σπίτια του χωριού χείμαρρο


ΕΛΛΑΔΑ
11:16
13/11/2019
Λέσβος: Υγειονομική «βόμβα» από τα λύματα στη Μόρια καταγγέλλουν οι κάτοικοι
9
loading

Για επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον από τα λύματα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μόριας καταγγέλλουμε τη μη σύννομη διάθεση των λυμάτων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών της Μόριας», αναφέρεται σχετικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lesvosnews.net.

«Από το καλοκαίρι και παρά τις σοβαρότατες αντιρρήσεις των κατοίκων άρχισε η διοχέτευση λυμάτων, και μάλιστα βοθρολυμάτων ενός τεράστιου αριθμού φιλοξενουμένων του ΚΥΤ, σε ένα κλάδο του αποχετευτικού συστήματος του χωριού δυναμικότητας 1.000 περίπου ατόμων, ύστερα από μικρή  αναβάθμιση της δυναμικότητάς του.

Από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας όμως παρουσιάστηκαν σοβαρά λειτουργικά και περιβαλλοντικά προβλήματα», σημειώνεται στην καταγγελία του Συλλόγου Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων και του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Μόριας..

Και προστίθεται: «Τα λύματα δεν μπορούν να διοχετευτούν μέσω του αποχετευτικού αγωγού του οικισμού και υπερχειλίζουν στο χείμαρρο που εφάπτεται στην οικιστική ζώνη του χωριού. Επίσης υπάρχει πρόβλημα αερίων ρύπων που διαφεύγουν από τις αποχετεύσεις των σπιτιών. Η περιοχή είναι ήδη μια σοβούσα υγειονομική βόμβα  και μια διαρκής απειλή για την υγεία των κατοίκων. Σκεφτείτε ότι είναι βοθρολύματα 17.000 ανθρώπων προερχόμενων από ενδημικές  σε ιούς, βακτήρια και παράσιτα, άγνωστα στο δυτικό κόσμο, χώρες που διασπείρονται λίγες δεκάδες μέτρα από τα σπίτια του χωριού».

Όπως επισημαίνεται, «για όλα αυτά οι κάτοικοι πολλάκις διαμαρτυρήθηκαν, συναντήθηκαν, συζήτησαν, εξέθεσαν τις αντιρρήσεις και απόψεις τους στους υπεύθυνους, θεωρώντας το έργο ασύμμετρο για πολλούς λόγους, έκαναν ασφαλιστικά μέτρα πολύ πριν λειτουργήσει αυτό και λοιδωρήθηκαν ως μισάνθρωποι από τα μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και κοινωνικά. Επιβεβαιώθηκαν όμως οι φόβοι τους παρά τις  διαβεβαιώσεις όλων των φορέων εκτέλεσης του έργου ότι αυτό θα λειτουργήσει άψογα και θα λύσει ΟΛΑ τα υγειονομικής φύσης προβλήματα της περιοχής».

Όπως υπογραμμίζει η καταγγελία: «Τα λύματα έχουν ήδη πλημμυρίσει τον εφαπτόμενο στα σπίτια του χωριού χείμαρρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων.

Έτσι το αποχετευτικό πρόβλημα από το ΚΥΤ το μετέφεραν μέσα στο χωριό και το κατέστησαν πλέον από πρόβλημα του ΚΥΤ σε πρόβλημα του χωριού».

Τέλος, βάσει των όσων επισημαίνουν οι κάτοικοι, αυτό που λένε οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του έργου, είναι ότι «έχουν ενημερωθεί πλήρως».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Λολολολρε

  Χχαχαχαχα απο κοκκινο νησί εγινε καφε χαχαχαχα

 2. avatar 3 γιαγιάδες

  Σκ@@ νόμπελ πήραμε.

 3. avatar Δημοκρατικό τοξο ψηφίσατε.

  Φάτε τώρα Σ.......

 4. avatar megaloagroths

  να του δινουν τροφες που προκαλουν δυσκοιλιοτητα

 5. avatar Ξύλο στον μαυρογυαλούρο

  Το νόμπελ θέλει κόπο.

 6. avatar Νόμπελ δεν θέλατε;

  τώρα θα πάρετε μια γεύση από βοθρολύματα λαθρομεταναστών, έτσι σταλινοφρουροί; 29% στους κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ και 10% στα αναρχοκομμούνια του ΚΚΕ δώσατε δηλαδή σχεδόν 40% συνολικά στις εκλογές του 2019!

  1. avatar Καλά τα λες

   ...αλλά ξέχασες το 8.54 της Φώφης (ΠΑΣΟΚάρα) και το σχεδόν 39 του Κούλη... και μην νομίζεις ότι θεωρώ σωστή επιλογή το 3,51 στον χαραμοφάη Μιχαλολιάκο. Οι εκλογές είναι απάτη.

 7. avatar etsi einai

  Απλά όλοι οι ..."μάγκες" που εύκολα κάποιον κατηγορούν σαν ρατσιστή, φασίστα, ξενοφοβικό, κλπ... (και δεν κοιτιούνται στον καθρέφτη)... τα λένε όλα αυτα τα δήθεν, αλλά όταν τους πεί κάποιος να έλθουν οι "πρόσφυγες" κοντα στο σπίτι σου...λένε απλά... "ε όχι και σ' εμένα"... Αλλά στους άλλους ειναι δημοκρατικό και προοδευτικό. Σωστά τα λέτε Μοριανοί, αλλά κανείς προοδευτικός πολιτικός ή δημοσιογράφος στην Αθήνα δεν ενδιαφέρετε...Τα μπικικίνια να πέφτουν, και τα άλλα... ε είναι για την προοδευτική θολούρα.

 8. avatar Λαθρολάγνος

  Υπερβολές! Να δείξετε ανθρωπιά και αλληλεγγύη ρε. Μήπως είστε εθνικιστές; Πρέπει όλοι να βάλετε πλάτη. Σας κάνουν και κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ. Αχάριστοι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει