Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για εκβιασμό και απειλές εργαζομένων στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που φέρεται να έδωσε η διοίκηση σε επικουρικούς υπαλλήλους


ΕΛΛΑΔΑ
16:51
21/08/2019
Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για εκβιασμό και απειλές εργαζομένων στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας
8
loading

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εγκαλεί τη διοίκηση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή εκβιασμό»

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία, ο διοικητής «κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους και τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και ότι έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου. Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα»

Η Ομοσπονδία επισημαίνει την ολιγωρία του διοικητή σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των χρημάτων για τους επικουρικούς εργαζόμενους αλλά και την πρωτοφανή τακτική που ακολουθεί σε βάρος των εργαζομένων.

«Η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο επί πέντε χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης ουσιαστικά αποδέχονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται» καταγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει στον «πρωτοφανή εκβιασμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και να λυθεί το ζήτημα της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας των συναδέλφων».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο οποίος διακρίθηκε προεκλογικά για τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις - καθαιρέσεις - τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο Νοσοκομείο της Νάουσας για τις οποίες αντέδρασε και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάουσας, έδρασε για άλλη μια φορά.

Αφού δεν έκανε κάτι πριν τις εκλογές για να έχει πιστώσεις το Νοσοκομείο της Βέροιας προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες, τώρα εκβιάζει το προσωπικό ότι θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί για πολλούς μήνες που δεν θα τους καταβάλλεται ο μισθός επειδή το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα. Κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους, τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφετε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού τους κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου. Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα.

Η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο 5 χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης αποδέχονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στον πρωτοφανή εκβιασμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και να λυθεί το ζήτημα της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας των συναδέλφων.

Άλλος ένας Διοικητής ο οποίος προκαλεί με τις πράξεις του!».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Chris Veroia

  Όπως ακριβώς τα λέει ο χαχαχα 222

 2. avatar και γιατι τα βαζουν

  με τον διευθηντη και δεν λενε οτι το κρατος πρεπει να μεριμνηση να δινει αυτα που χρειαζεται καθε νοσοκομειο?

 3. avatar Χαχα222

  Οι σχολιαστες απο πανω εχουν μυαλο ραδικιου μαλλον...!!!ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ λοιπον διοικητης νοσοκομειου δημιουργει προβληματα στη νεα κυβερνηση ως τμημα του ασσυμετρου πολεμου των συριζαιων προκειμενου να δημιουργησουν θεματα και να πληξουν την κυβερνηση...!!ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...

  1. avatar Χαχα222

   Χαπατο ο διοικητης του νοσοκομειου ειναι νεοδημοκρατης.

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  «Εγώ είμαι το κράτος»...

  Η Ενωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θυμίζει άλλες εποχές και τη διαπερνάει η αντίληψη «εγώ είμαι το κράτος»...

  Η ανακοίνωση της Ενωσης θέλει να «δικαιολογήσει» και να δώσει συνέχεια στην απαράδεκτη επιχείρηση που στήθηκε από τους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το αίτημα της
  γιατρού, προς αστυνομικό φρουρό που συνόδευε κρατούμενο ασθενή, να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Η γιατρός μάλιστα επεσήμανε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο του Ρίου ασθενής αυτοκτόνησε, αρπάζοντας το όπλο αστυνομικού που τον συνόδευε.

  Στην ανακοίνωση της Ενωσης δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με τους αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένων ασθενών. Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006), οι αστυνομικοί πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες, όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/08/blog-post_30.html

 5. avatar ιασμος

  συκοφαντησε πρωτα και μετα παριστανε τον σωτηρα!!

 6. avatar Sting

  Θα εντάσσεται και αυτό τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αναφορές στις οποίες ακούσαμε πάμπολλες φορές προεκλογικά χωρίς όμως καμία επί της ουσίας αναφορά σε αυτές.
  Τώρα είναι αργά, πολύ αργά...

 7. avatar Sting

  Ας πρόσεχαν οι εργαζόμενοι όταν είχαμε εκλογές!!! Τώρα είναι αργά πια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει