Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σκιάθου

Τοποθετήθηκε και εφεδρική γραμμή για εξάλειψη κινδύνου από νέα διακοπή


ΕΛΛΑΔΑ
18:31
17/08/2019
Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σκιάθου
3
loading

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σκιάθου, έπειτα από μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από την Παρασκευή το βράδυ στις 21.40 που σημειώθηκε βλάβη στο Πήλιο και βύθισε στο σκοτάδι το νησί.

Το πρόβλημα είχε εντοπισθεί από την πλευρά του Πηλίου και αφορούσε το ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης που ηλεκτροδοτούν την Σκιάθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στις επιχειρήσεις και στους απλούς καταναλωτές, αλλά με παρεμβάσεις των συνεργείων λίγο μετά τα μεσάνυχτα ηλεκτροδοτήθηκε η Χώρα, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα πιο δύσκολα σημεία της Σκιάθου, όπως το Μανδράκι και ο Ασέληνος.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή την περίοδο η Σκιάθος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 100%, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 45.000, και της ανησυχίας ότι μπορεί να επανεμφανισθεί το πρόβλημα λόγω της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ «έριξε» στη σύνδεση του νησιού και τρίτη εφεδρική γραμμή Μέσης Τάσης ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος νέας διακοπής στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την κατάσταση που επικράτησε και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, επενέβει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της συνεργεία ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την εξάλειψη του προβλήματος.

Ήδη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Σκιάθου.Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι τα συνεργεία του εντόπισαν βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο του νησιού σε σημείο πλησίον του Ξενοδοχείου Skiathos Palace και άμεσα απομόνωσαν τη βλάβη και ξεκίνησαν την επανηλεκτροδότηση των πελατών που επηρεάστηκαν, από τη δεύτερη γραμμή τροφοδοσίας Μέσης Τάσης του νησιού.

Με την άμεση κινητοποίησή τους, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα επανηλεκτροδοτήθηκε το τμήμα της χώρας του νησιού που επηρεάστηκε και έως τη 1:20 ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει επίσης πως οι εργασίες των συνεργείων της συνεχίζονται πυρετωδώς μέχρι αυτή την ώρα, προκειμένου να έχει αποκατασταθεί η βλάβη που προέκυψε στη γραμμή Μέσης Τάσης μέχρι τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα διαρκούς εφεδρικής τροφοδοσίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλλίτερα είσαστε εσείς εκεί στην Σκιάθο
  χωρίς ρεύμα , γιατί εμείς εδώ στην Λευκάδα που κάνουμε διακοπές , όπως μας λένε οι κάτοικοι των χωριών όλο τον μήνα \' \' έχουμε 183 βόλτ \' \' έως 198 βόλτ την . . . . νύχτα.
  Καίγονται κάθε χρόνο , aircondition ,ψυγεία , καταψύκτες, ταμειακές μηχανές ,
  τηλεοράσεις , πλυντήρια πιάτων και ρούχων . . . . γινεται της Πόπης . . !
  Καλλίτερα λοιπόν χωρίς ρεύμα. . . !
  Και γι αυτό φροντίζει η κυβέρνηση.

 2. avatar Ε?

  Στη ΣΚΟΠΕΛΟ δεν εχει ρευμα τωρα (21:09 & 17/08)

 3. avatar Κύριοι του ΔΕΔΗΕ!!!!

  Μόνο η πρόβλεψη λύνει τα προβλήματα .....και όχι λύσεις της τελευταίας στιγμής .....πολύ καλό αυτό με την παρέμβαση της τρίτης εφεδρικής γραμμής !!!!! αλλά δεν χρειάζεται να φτάνουμε στο αμην !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει