Καταγγελία ΠΕΝΕΝ κατά της ΝΕΛ για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας

Τι υποστηρίζει η εταιρεία


ΕΛΛΑΔΑ
21:34
18/04/2013
Καταγγελία ΠΕΝΕΝ κατά της ΝΕΛ για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας
loading

Για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καταγγέλλει τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕL), η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι η ΝEL διακινεί σε όλα τα πλοία της εταιρείας ατομικές συμβάσεις εργασίας, υποχρεώνοντας μέλη του πληρώματος να τις υπογράψουν και να αποδεχθούν παράνομους όρους.

Όπως υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ, σύμφωνα με το άρθρο 54 μπορεί να συμφωνηθεί σύμβαση ναυτολόγησης με ευνοϊκότερους όρους από τη Συλλογική Σύμβαση, όμως σε καμία περίπτωση με δυσμενέστερους.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτών ζητεί την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και απαιτεί από τη ΝEL να αποσύρει το απαράδεκτο κείμενο της ατομικής σύμβασης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι στην αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει συνδικαλιστική παρέμβαση και δράση στα πλοία της εταιρείας.

Παράγοντες της NEL, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το συγκεκριμένο θέμα, ανέφεραν ότι η εταιρεία εφαρμόζει τους νόμους και δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τον τρόπο σύναψης των συμβάσεων με τους εργαζομένους αλλά και τα πληρώματα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει