Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στον ΟΓΑ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού


ΕΛΛΑΔΑ
22:38
28/11/2012
Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στον ΟΓΑ
6
loading

Στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους.

Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β’ εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013.

Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar angie

  Καλέ ξέρετε πόσο καλό κάνει στην υγεία να δουλεύεις μες στην φύση μέχρι τα 67? Πάρα πολύ καλό! Την υγεία σας σκέφτονται οι άνθρωποι, μην είστε αχάριστοι! Και μην ακούσω τώρα για το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του αγρότη, δεν θέλω υπερβολές! Αααα, όλα κι όλα!

  1. avatar Βασίλης

   Angie, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος 🙂 Σκέψου πόσοι και πόσοι συνάνρωποο μας, εκτός απο το επάγγελμα τους, δηλώνουν και αγρότες ή ανηκουν σε Συνετερισμούς, για να παίρνουν τις επιδοτήσεις...
   Πάνω απο 100 Δίς οι επιχορηγήσεις στους αγρότες από το 1985 μέχρι σήμερα...
   πάνω από το ένα τρίτο του χρέους της Ελλάδας!

   1. avatar angie

    Ισχύει και αυτό που λες γενικά (τα νούμερα δεν τα γνωρίζω), ποτέ δεν κατάλαβα όμως πόσο δύσκολο είναι για το κράτος να κάνει κάποιους ελέγχους... Τόσο δύσκολο..?

 2. avatar Λεωνίδας

  Λυπάμαι για τους λίγους παιδικούς μου φίλους αγρότες που απόμειναν στο χωριό. Η κυβέρνηση πριν λάβει αυτό το σκληρό μέτρο έπρεπε να είχε κόψη όλες τις συντάξεις του ΟΓΑ σε όλους τους απόδημους εκτός Ελλάδος που δεν έχουν προσφέρει δραχμή στο ταμείο του ΟΓΑ Είναι δεκάδες χιλιάδες οι συνταξιούχοι την Αμερική στον Καναδά στην Αυστραλία που δεν έχουν ανάγκη από αυτά τα χρήματα γιατί αυτές οι χώρες καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ηλικιωμένων πολιτών των.

 3. avatar Melina Andreou

  ψηφίστε νδ και πασοκ . τόσος κόσμος μπορεί να δούλεψη η να αντέξη αλλά δύο χρόνια

 4. avatar nikolaos

  μετά μου λέτε για χρυσά αυγά και φασίστες ,ιδού ο υπαρκτός φασισμός ιδού οι αποφάσεις πληρονης μια ζωή και επιδή κάπιοι τα μάσησαν ,άντε πέθανε σκουλήκι ,ΔΟΞΑΣΤΕΤΟΥΣ !!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει